Een leuke en actieve Nederlandse vakantie voor de kinderen

Zeilschool in Friesland

Al eens nagedacht aan een échte Hollandse vakantie voor uw kinderen? Dit is uw kans! Us Untwyk is dé zeilschool in Friesland die niet uw kinderen leert zeilen , maar ook volop gelegenheid de biedt om nieuwe vrienden te maken en kennis maken met de Nederlandse cultuur. Overdag actief zeilen en elke avond een uniek avondprogramma. Dat is Zeilschool Us Untwyk. Vervelen is onmogelijk, want er is ontzettend veel te doen. Met je nieuwe vrienden voetballen, tafeltennissen, poolen, flipperen en waterskiën. En natuurlijk zeilen.

Perfecte locatie van de Zeilschool in Friesland

Op een perfecte locatie in het middelpunt van de waterkaart van Friesland ligt Uitwellingerga. Een centraler gelegen dorp in het midden van de Friese wateren is niet vindbaar. Talloze prachtige zeiltochten zijn mogelijk vanaf onze zeilboerderij.

De plaatsen Sneek, Terhorne, Joure en Langweer liggen allemaal op ongeveer anderhalf uur zeilen afstand. Het unieke is dat de route naar het plaatsje toe weer heel anders kan zijn als de reis weer terug naar de zeilschool. Naast de verscheidenheid aan vaar en zeilroutes is er ook nog eens mooi beschut zeilwater in de buurt. Waait het stevig dan kun je er voor kiezen niet de grote meren over te steken maar op de kleine en beschutte sloten en vaarten te zeilen. Waait het echt hard dan is er de mogelijkheid om achterlangs door het tweeling dorp Oppenhuizen Uitwellingerga (ook wel Top en Twel genaamd) te varen.

Zeilles in Friesland met verschillende boten

Us Untwyk geeft zeilles in drie verschillende boten.

  1. de houten 16 Kwadraat
  2. de Laser Pico
  3. de Optimist.

Elke dag gaan we het water op en proberen we de kinderen de basis vaardigheden van het zeilen bij te brengen.  Voor de kinderen die vaker gezeild hebben is er vanzelfsprekend een zeilprogramma met extra oefeningen. Maar, omdat zeilen een ervaringssport is zullen we de basisvaardigheden blijven herhalen, zodat ze echt vertrouwd raken met alle aspecten ervan.

Aan het einde van elke zeildag wordt er een speciaal avondprogramma georganiseerd. We beginnen op zondagavond met de kennismakingsspelen, gaan we een keer een armbandje knopen en hebben we een disco feest. We gaan theorie les geven, is er een goochelshow en zullen we een bingo doen met leuke prijzen. De week sluiten we op vrijdagavond af met de bonte avond. Dan gaan de instructeurs optreden en mag je zelf ook het podium op!!

Zeilschool Us Untwyk Dé Zeilschool in Friesland voor Kinderen van 8 t/m 15 jaar.

Samen met leeftijdsgenootjes naar dé zeilschool in Friesland. Overzichtelijk en kleinschalige zeilschool aan het Sneekermeer voor kids. Reserveer nu!

Enthousiast geworden? Meld je dan eenvoudig aan, of neem contact op voor extra informatie!