Wie is er voor je ouders als jij er niet kunt zijn?

okt 17, 2016 | Ouderen / Ouders

UPDATE: 20/05/2018

Deze service is er helaas mee opgehouden. Mocht u op de hoogte zijn, van een soortgelijke service in Nederland, dan wil NIHB deze informatie graag publiceren. Neem via ons formulier contact met ons op.


Hoe heerlijk is het, om te wonen en te werken in het buitenland? Familie en vrienden hangen aan je lippen, als je weer even thuis bent om de banden met hen aan te halen. En ze benijden je wellicht heimelijk om het uitdagende leven dat je leidt. Maar jij stapt soms met een knagend gevoel het vliegtuig weer in, omdat je ziet dat de gezondheid van je ouders hard achteruit holt. Je weet dat je er niet meteen kunt zijn, als er iets met één van hen gebeurt. Afgezien van gezondheidsproblemen, kunnen ook andere situaties je het machteloze gevoel geven, dat je er niet bent voor je ouders wanneer ze je nodig hebben.

Te ver weg om te helpen

Een voorbeeld. Hoe onthand en bezorgd kun je zijn als er met je moeder niet direct een medisch probleem is maar er wel sprake is van een onveilige situatie. Zelf zegt ze dat het best gaat maar jij merkt dat het anders is. De mobiliteit gaat achteruit dus het valgevaar wordt groter, die trap naar boven wordt een probleem. In koken heeft je moeder ook niet veel zin meer; met alle gevolgen van dien.

Daar zit je dan aan de andere kant van de wereld. Je wilt dolgraag alle mogelijke praktische hulp organiseren, maar de fysieke afstand, een drukke baan of andere dwingende omstandigheden maken dat je niet direct adequaat kunt handelen. En dat voelt niet goed.

Praktische hulp

In Nederland is sinds kort een unieke organisatie actief, die in verschillende situaties het stokje helemaal kan overnemen. De professionals van MeerService bieden maatwerk door meteen in actie te komen en functionele oplossingen te realiseren. Zij zijn jouw directe contactpersoon en je praktische verlengstuk in Nederland. Persoonlijk en kleinschalig, maar zonder betutteling.

MeerService als regisseur

In situaties die snel actie vragen, legt MeerService met een warme zakelijkheid contact met alle partijen, stuurt deze aan, bewaakt de voortgang en koppelt terug aan de klant. Denk bijvoorbeeld aan: begeleiding en gezelschap, woningaanpassing, hulpmiddelen, verhuizing van A tot Z, begeleiden verkooptraject woning en alle bijkomende zaken. MeerService ontzorgt in de ruimste zin van het woord en regelt echt alles.

Quality time

En het mooie is, omdat alle grote en kleine zaken prima zijn geregeld, is er geen reden meer voor schuldgevoel. Alle tijd die je dan vervolgens wel met elkaar kunt doorbrengen is quality time. Alles wat georganiseerd kan worden is immers al tot in de puntjes verzorgd.