Welke nationaliteit heeft Sinterklaas?

Sinterklaas woont het grootste deel van het jaar in Spanje. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij een EU verblijfsvergunning langdurig ingezetenen van Spanje gekregen. Hij heeft een geldig paspoort, heeft voldoende spaargeld en is geen bedreiging voor de openbare orde.

Van origine is Sinterklaas (270-343) een bisschop van Myra in het huidige Turkije.

Als hij de Turkse nationaliteit heeft, zou de Nederlandse regering Sinterklaas de Nederlandse nationaliteit kunnen laten verwerven (zonder hem te vragen afstand te doen van zijn Turkse nationaliteit).

Als Sinterklaas eenmaal Nederlander wordt, moet hij ook Duitser en Belg kunnen worden (zonder bang te hoeven zijn zijn Nederlandse nationaliteit te verliezen), want ook in deze landen werkt hij en wordt Sinterklaas gevierd.

Misschien is het tijd om de langverwachte wensen van Sinterklaas te vervullen en hem een cadeau te geven (meerdere nationaliteiten).

De Sint wil dit cadeau ook graag uitdelen aan de velen Nederlanders, die net als hem in het buitenland wonen.

Vol verwachting klopt ons hart!

Het wordt tijd dat de koek wordt uitgedeeld in plaats van de gard.

Alvast een fijne Sinterklaas gewenst.

 

 

 

 

Uitburgeringscursus – leren om niet meer Nederlander te zijn

De nieuwe uitburgeringscursus, speciaal voor Nederlanders van wie het Nederlanderschap is afgenomen. Leer hoe je goed kunt uitburgeren.

Naar Nederland voor mantelzorg

Voor oud-Nederlanders is het praktisch onmogelijk om langer dan 90 dagen in Nederland te blijven. Dit bemoeilijkt bijvoorbeeld de mantelzorg voor ouders.

Geld overschrijven met Wise

Geld overschrijven met Wise Een Wise bankrekening, voorheen bekend als TransferWise, heeft een paar voordelen als het gaat om geld overmaken in een andere valuta. Hier zijn er een paar: Lage kosten:...

De voordelen van investeren in landbouwgrond in Roemenië

Investeren in landbouwgrond wordt steeds populairder als een veilige en waardevaste belegging, vooral vanwege de lage spaarrentes en stijgende inflatie.

Oproep registratie voormalig Nederlanders

Blijf op de hoogte over het herkrijgen van het Nederlanderschap en de nationaliteitswet.

De evenredigheidstoets voor het herkrijgen van het Nederlanderschap leidt tot valse hoop

Niet duidelijk voor wie de evenredigheidstoets bedoeld is om het Nederlanderschap te herkrijgen.