Een VPN-service in het buitenland

jun 9, 2017 | Algemeen, TV, Radio en internet

Virtual Private Network (VPN)

Een Virtual Private Network (VPN), ook wel VPN genoemd, is gebouwd om de consument te beschermen en haar veiligheid te garanderen op het internet. Een VPN is een extra tunnel voor uw eigen internetverkeer. Deze tunnel is opgezet om internetverkeer te versleutelen en te anonimiseren. Al uw internetverkeer gaat via de servers van de VPN, u bent hierdoor niet te traceren voor onder andere cybercriminelen. Door middel van een VPN zijn uw persoonlijke gegevens veilig en bent u onder andere beschermd op openbare Wi-Fi netwerken. Maar ook creëert een VPN meer mogelijkheden online. Doordat een VPN het IP-adres verandert, is het mogelijk hiermee geografische websiteblokkades te omzeilen. Een VPN-service in het buitenland komt vaak heel goed van pas.

Waarom een VPN-service in het buitenland?

Zoals hierboven beschreven, zorgt een VPN voor extra bescherming van uw persoonlijke gegevens online, neemt u een ander IP-adres aan en omzeilt u online blokkades. Bevindt u zich in het buitenland vaak op openbare Wifi-netwerken? Denk er dan wel bij na dat uw data niet goed beschermd is, en daardoor makkelijk te verkrijgen voor derde partijen en hackers. Met een VPN kan er altijd veilig gebruik worden gemaakt van openbare netwerken. U bent niet alleen veilig, er komen nog meer voordelen kijken bij het gebruik van een VPN in het buitenland. Omdat een VPN het IP-adres verandert, zijn geografische blokkades niet meer van toepassing. Het is dus mogelijk om met een VPN-service onbeperkte toegang tot Nederlandse diensten te krijgen. Denkt u hierbij aan Uitzending Gemist of de diensten van RTL XL en u kunt uiteraard uw favoriete voetbalteam zien spelen op zondag via Fox Sports. Hoe u dit doet? U kiest een Nederlandse server van uw VPN, hierdoor beschikt u direct over een Nederlands IP-adres. Daarnaast verkleint u de kans op bijvoorbeeld blokkeringen op websites van uw bank of overheidsinstellingen als u instelt dat u zich in Nederland bevindt.

Meer informatie over o.a. geoblocking kunt u vinden op de pagina: Nederlandse TV kijken in het buitenland

Ook de Nederlandse (of Amerikaanse) Netflix kijken met een VPN-service

In het buitenland komt u terecht bij de Netflix aanbieder van het desbetreffende land en heeft u geen toegang tot bijvoorbeeld het Nederlandse aanbod. Dit betekent geen Nederlandse ondertiteling en Nederlandse films of series. Of misschien wilt u juist de Amerikaanse Netflix gebruiken, met een uitgebreider aanbod aan films en series. Ook om makkelijk en snel Netflix gebruiken is een VPN ideaal. Door middel van een VPN in het buitenland kunt u gebruik maken van Nederlandse (of andere buitenlandse) servers die ervoor zorgen dat u gewoon toegang heeft tot alle abonnementen en diensten die u in Nederland ook heeft.

Het verschil tussen een betaalde en gratis VPN-service?

Er zijn veel gratis VPN-aanbieders, maar of dit altijd de juiste keuze is valt te betwijfelen. De online wereld verandert elke dag, het is uiterst noodzakelijk dat een VPN meegaat in deze ontwikkelingen. Het kost nu eenmaal geld om het product continu te innoveren en te verbeteren. Daarnaast zijn er altijd overige kosten, zoals medewerkers of onderhoud. Een (gratis) proefperiode kan natuurlijk wel aangeboden worden, maar wanneer een VPN-service volledig gratis is, zit er vaak een addertje onder het gras. In het ergste geval krijgt u te maken met internetcriminelen die uw online activiteiten opslaan en uw gegevens kunnen doorverkopen aan derde partijen, terwijl u deze juist wilt verbergen en beveiligen. Daarom is een betaalde VPN vaak een betrouwbare keuze, u kunt zich uiteraard ook laten adviseren door vele VPN-experts op het internet. Let dus goed op bij het kiezen van een VPN-service.

Zie ook de pagina TV en RADIO voor meer informatie.[/box]