Voor elkaar dierenopppas in Nederland en het buitenland

Hoe het allemaal begon

Misschien ken je het dierenoppas platform nog niet, maar www.voor-elkaar.net bestaat al weer dik 12,5 jaar.

Lang geleden, in september 2008, wilden wij graag eens op vakantie. Iets wat jarenlang niet mogelijk was, omdat we behalve de huisdieren ook nog schapen en geiten hadden lopen op ons land. We woonden destijds in Portugal en konden nooit even naar familie in Nederland of gewoon samen op vakantie, even weg. De beesten moesten in goede handen zijn, anders maar niet op vakantie.
We vroegen het aan de buren, aan kennissen in de omgeving, maar echt vertrouwd kwam dat nooit over.

Toen bedacht ik deze dierenoppas website, omdat ik vermoedde dat meer mensen in het buitenland met dit probleem zaten. Het bleek een gouden formule. Veel Nederlanders en Vlamingen woonachtig in het buitenland meldden zich aan. Maar, tegen verwachting in, ook veel oppaszoekers die in Nederland en België wonen konden zich vinden in deze win-win formule.
De zorg voor huisdieren blijkt een groot goed, mensen willen alleen op vakantie wanneer er thuis goed voor de hond, de katten of parkiet wordt gezorgd. Niet naar een pension, maar thuis blijven in hun vertrouwde omgeving.

In die 12,5 jaar is voor-elkaar dus uitgegroeid tot een club van dierenliefhebbers. Sommige leden doen al 12,5 jaar mee. Dat tekent toch de kwaliteit van het netwerk?

Er kwamen (en gingen 😊) meer vergelijkbare websites, maar geen van hen had de huisdierenoppas zo hoog in het vaandel staan. Er zijn housekeeping-sites ten overvloede, maar voor-elkaar is een club waar oppassers met liefde honneurs waarnemen, daarin is VOOR-ELKAAR een trendsetter geweest. En is na 12,5 jaar nog steeds een kwalitatieve website met serieuze en verantwoordelijke deelnemers.

Wij zelf waren destijds heel gelukkig dat er verschillende mensen bij ons wilden oppassen. Sommige eenmalig, anderen terugkerend, we hebben met een aantal van hen nog steeds goed contact. En er zijn meer vriendschappen ontstaan uit voor-elkaar. Er is in die 12,5 jaar zelfs een liefdesrelatie voortgekomen uit het netwerk, tussen oppassers die elkaar tegenkwamen.

Dat is toch goed voor-elkaar!