Uitgebreid nationaliteitsonderzoek

jul 3, 2019 | Dubbele Nationaliteit, Nationaliteit, Nederlander Blijven

 

Het onderzoek is bedoeld voor alle (oud) Nederlanders die buiten de landsgrenzen wonen. Doe mee en help ons een beeld te vormen, wat wij (Nederlanders in het buitenland), van de huidige nationaliteitswetgeving vinden en tevens van de in het regeerakkoord opgenomen ‘modernisering’ van de nationaliteitswetgeving.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Stichting GOED – Grenzeloos Onder Een Dak om het ‘onbewust’ verlies van het Nederlanderschap duidelijk en gedetailleerd in kaart brengen. Daarnaast wil de Stichting vaststellen wat dubbele of meervoudige nationaliteit voor Nederlanders in het buitenland betekent, zowel in de emotionele alswel de praktische zin.

De meer dan een miljoen Nederlanders in het buitenland, worden namelijk nog wel eens vergeten, door de politiek en overheid, als het om wetswijzigingen, regelgeving, digitalisering en informatieverspreiding gaat.

Het kost 10-15 minuten van uw tijd

Laten we samen onze stem massaal doen gelden! Zodat we niet meer door de overheid en de politiek worden ‘vergeten’. Uw mening / ervaring is belangrijk om de modernisering van de nationaliteitswetgeving te kunnen beïnvloeden.

 

Deelname onderzoek

Onderzoek naar het verlies van het Nederlanderschap en het vraagstuk omtrent dubbele- of meervoudige nationaliteit.