Toby onze NIHB mascotte!

jul 7, 2016 | Algemeen

Nederlanders die in landen wonen waar het leven van een hond of kat weinig of geen waarde heeft kunnen hier vaak moeilijk mee omgaan. Er zijn dan ook veel Nederlanders die straatdieren adopteren, eten geven of op een andere manier proberen te helpen.

Dit is het verhaal van Toby, een klein hondje uit Brazilie, die Robert niet aan zijn lot kon overlaten en dus mee naar huis nam. Het begon met een onschuldig facebook berichtje in onze groep Nederlanders in het buitenland.

Gisteren dit manneke in de goot gevonden. Aangereden, gewond en voor oud vuil achtergelaten. En niemand die zich om hem bekommerde. Wij hebben ‘m meegenomen naar de dierenarts en een echo laten maken. Gelukkig geen organen beschadigd. Vannacht bij ons geslapen en vandaag blijft ie de hele dag bij de dierenarts voor een röntgen foto, verder onderzoek en behandeling. Waarschijnlijk heeft ie een of twee pootjes gebroken. Wat had ie een pijn 🙁 
Ik heb het hier best naar m’n zin in Brazilië. Maar wat mij hier frustreert, irriteert en waar ik echt mee worstel is, dat de meeste Brazilianen geen greintje respect hebben voor dier, natuur en millieu. Het interesseert hun gewoon geen bal. Ze zien zo’n hondje liggen en laten het gewoon liggen.
Zijn er meer mensen die in hun nieuwe thuisland echt zwaar moeite hebben met een bepaalde situatie, mentaliteit o.i.d.”


Op Robert’s vraag of andere mensen ook moeite in hun thuisland hebben met het mentaliteits verschil kreeg Robert weinig antwoord. Wel kreeg hij overweldigende en hartverwarmende reacties voor het hondje Toby. Robert besloot de groep regelmatig op de hoogte te houden over het herstel van Toby.

Een van Toby’s updates hieronder:

Toby vanochtend vroeg even leunend op de voorpoten. Heel even maar want het is of vermoeiend, of pijnlijk. Of beide. Maar het lijkt ons weer een stapje vooruit.
Vanmiddag is de infuusnaald er uit gehaald. Verder is een wond aan z’n achterpoot ontstoken geraakt, daar hebben we anti-bioticazalf voor. En hij is inmiddels aan de ijzerpillen. Z’n ruggegraat blijft pijnlijk. Zodra de arts de rug bevoelt, jankt ie het uit. Ik heb gevraagd naar sterkere pijnstillers, maar dat durven ze niet aan omdat ie nog zo jong is (4 tot 6 maanden schatten ze) en omdat ie dan een negatieve wisselwerking kan krijgen met de anti-biotica. De zwellingen lijken wat af te nemen.
En het is zo’n lief kereltje. Zodra we in de buurt komen, gaat de kop omhoog en begint ie te kwispelen. ’s Nachts jankt ie alleen als ie verkeerd ligt. Afgelopen nacht was dat maar 1 keer, dus we hebben zelf wat slaap kunnen inhalen

Leden van de groep boden spontaan aan om een financiële bijdrage te leveren aan het herstel van Toby. Wat helaas even escaleerde in een nogal onaangename discussie doordat een aantal mensen het verhaal van Toby in twijfel trokken. Echer de overgrote meerderheid was overtuigd van de goede bedoelingen van Robert en zeer betrokken bij het wel en wee van Toby. Iedere dag, als Robert nog niet van zich had laten horen, werd er gevraagd naar een update omtrent Toby….

Update na zijn operatie:

Toby is weer thuis. Hoewel ie nu niet veel waard is, heeft ie alles vandaag gedragen als een echte kerel in opleiding 🙂
De operatie duurde langer dan de chirurg verwachtte, 2 uur. Ze hebben met titaniumplaatjes de wervelbreukjes gerepareerd en een wervel vastgezet. En met titanium pennen, ivm beweeglijkheid, de poten weer in de goede stand gezet.
Hij heeft van de kliniek een mooie blauwe trui gekregen, zodat ie niet zo’n lampekap hoeft. Over 15 dagen weer terug om de hechtingen er uit te laten halen en controle. Verder weer een waslijst met antibiotica, ontstekingsremmers en pijnstillers.
Voor ons gevoel zijn we weer bij af, want hij ligt er weer net zo bij als 10 dagen geleden met veel pijn. Alleen het grote verschil is dat het nu elke dag een beetje beter gaat 🙂
Ik had helaas geen tijd om te reageren op alle berichtjes (ik had zelfs nog werk van vrijdag liggen) maar heb ze wel allemaal gelezen.
Ik ben onder de indruk hoe er hier meegeleefd is. Nogmaals ontzettend bedankt daarvoor. Ik weet zeker dat het geholpen heeft. Groetjes van ons en een poot van Toby!”

Het gaat ondertussen iets beter met Toby en er is een fundraiser opgezet door een aantal leden van de groep. Wie eventueel nog bij wilt dragen aan de dierenarts kosten dan kan dit nog tot 5 augustus via https://fundrazr.com/e194oa?ref=sh_55nRKe

De kleine dappere Toby is nu een beetje van ons allemaal en heeft een speciaal plekje verdiend in de facebook community Nederlanders in het buitenland. Daarom heb ik besloten als admin van de groep dat Toby onze mascotte wordt. Ik ben er bijna zeker van dat de leden van NIHB het met mij eens zullen zijn. Toby staat voor samenhorigheid, warmte, hoop en kracht en laat zien dat het niet uitmaakt waar we op de wereld wonen om elkaar te helpen.

Er is een hoop ellende op de wereld en het is fijn om te zien dat er zo veel mensen Toby (en Robert) een warm hart toedragen.

Hopelijk kan ik over een tijdje een video plaatsen van een rondrennende Toby, maar hij heeft eerst nog een lange weg te gaan om volledig te herstellen.

Bedankt Robert en bedankt aan alle Nederlanders die wereldwijd zwerfhonden, katten en andere dieren in hun huis opnemen.

Pootje van Toby!

We zijn nu 3 maanden verder….

Robert houdt ons regelmatig op de hoogte over het wel en wee van Toby.

En….het gaat goed met onze Toby!

 

Na de operaties en veel medicijnen en letterlijk met wankelen en opstaan heeft Toby zich ontpopt tot een energiek, lief maar ook ondeugend hondje.

Hij probeert zelfs vriendschap te sluiten met Misty het konijn en de cavia’s waarmee hij het huis deelt.

Zie hieronder een filmpje van een rondrennende Toby.

Op 6 februari 2017 is Toby weer onder het mes gegaan, echter deze keer om een heel andere reden…..

Toby is echt het mannetje! Dat uitte zich echter ook door iedere hond die hij tegenkwam te bespringen. Aangezien deze situatie niet meer was te handhaven, is de beslissing genomen hem te castreren. Alles is goed gegaan, op de foto hiernaast is hij net weer thuis en ligt hij op zijn vertrouwde kleedje bij te komen van de operatie.

Toby is en blijft mascotte van onze facebook groep NIHB!!

 

 

 

 

 

Toby is ondertussen uitgegroeid tot een prachtige, sterke hond (2-8-2017)