Tijdens én na de coronacrisis alsnog kwalitatief goed onderwijs blijven volgen

mei 28, 2020 | Onderwijs en kinderen

Wereldwijd gaan momenteel zo’n 290 miljoen kinderen niet naar een fysieke school vanwege het corona-virus. Het land waar u woont, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk of Australië, zijn er mogelijk noodmaatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen. Voor wat betreft het onderwijs betekent dit dat ouders van kinderen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs vanuit huis (gedeeltelijk) het onderwijs moeten geven. Ook scholen staan hierdoor onder enorme druk. Binnen een korte tijd omschakelen van klassikaal onderwijs naar lesgeven op afstand. Het afstandsonderwijs is de Wereldschool  echter niets vreemds.

Welke voordelen brengt afstandsonderwijs met zich mee? En welke mogelijkheden zijn er bij het volgen van lessen bij de Wereldschool? Dat ontdekt u hier!

Flexibel onderwijs, overal ter wereld te volgen

WereldschoolHet afstandsonderwijs via de Wereldschool is wereldwijd te volgen. Met of zonder stabiel internet, en met of zonder vaste verblijfplaats. Daarnaast kunnen leerlingen op elk gewenst moment instromen. Er wordt gekeken naar het behaalde niveau volgens het meest recente rapport of cijferlijst en vanaf daar pakt uw kind het bij Wereldschool verder op. Indien nodig wordt er eerst onderwijskundig advies gegeven. Bijvoorbeeld indien er sprake is van dyslexie of hoogbegaafdheid.  Geen enkele situatie is ons te gek, dus vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden.

Wist u dat de Wereldschool volledig onderwijs aanbiedt (basis onderwijs, vmbo, havo vwo) en losse specifieke vakken? Denk aan Nederlands, biologie, natuur en techniek, aardrijkskunde of geschiedenis.

Niveau van uw kind blijft op peil

Honderden kinderen van expats, emigranten of (wereld)reizigers volgen het afstandsonderwijs bij de Wereldschool. Dit allemaal met succes, want zo wordt een (taal)achterstand voorkomen. Bij een adviesgesprek wordt eerst gevraagd naar het doel van het volgen van het onderwijs en afhankelijk daarvan wordt een passend lespakket aangeboden. Heeft u terugkeerplannen, is het onderwijs van het land waar uw gezin zicht bevindt van lage kwaliteit of wilt uw kind liever in thuisomgeving lessen volgen? De Wereldschool kan hier ondersteuning in bieden. Met bevoegde docenten die uw kind begeleiden, duidelijke lesinstructies en digitale en/of fysieke lesmaterialen heeft uw kind een totaalpakket waarmee hij zich verder kan ontwikkelen.

Naast dat uw kind geen achterstand op loopt, zijn er nog meer voordelen voor wat betreft het afstandsonderwijs van de Wereldschool. Denk aan:

  • Op eigen tempo de lessen doorlopen (denk aan weekenden, vrije dagen, etc.);
  • 1-op-1 begeleiding;
  • Werken in een online leeromgeving;
  • Altijd contact met de docent;
  • Ruime keuze uit online of fysiek lesaanbod;
  • Uw kind behaalt een Nederlands rapport of erkend diploma.

Verreweg het beste onderwijs

Wil u dat uw kind uw moedertaal bijhoudt, extra Nederlandse vakken volgt of in het buitenland kwalitatief afstandsonderwijs volgt, óók na de crisis? Vraag dan meer informatie aan bij de Wereldschool. Ga naar www.wereldschool.nl/ en laat u informeren!

Wilt u weten welk lespakket past bij uw situatie? Doe dan de onderwijscheck!