Registratie Ministerie van Buitenlandse Zaken

apr 7, 2017 | Nieuws, Overheid

Het registratie systeem Kompas is verleden tijd en wordt vervangen door 24/7 BZ Informatieservice.

U moet zich opnieuw registreren! Als u zich nog niet had ingeschreven in het Kompas systeem kunt U zich gewoon aanmelden bij het nieuwe systeem.

Het Kompas online crisis registratiesysteem van het ministerie van Buitenlandse Zaken, vervalt per 25 april 2017. Vanaf deze datum ontvangt u geen berichten meer als er een crisissituatie is. Hiervoor in de plaats komt de 24/7 BZ Informatieservice.
Ook met de 24/7 BZ Informatieservice kunt u gegevens van uw verblijf in het buitenland doorgeven. Bijvoorbeeld uw vertrekdatum, aankomstdatum en verblijfgegevens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dan in het geval van een crisissituatie contact met u zoeken. Ook kan er hulp worden geboden als dat nodig is.
Verder kunt u met de 24/7 BZ Informatieservice berichten ontvangen van de Nederlandse ambassade of het consulaat. Deze optie is vooral bedoeld voor mensen die in het buitenland wonen.
Met de 24/7 BZ Informatieservice kunt u zich verder abonneren op e-mailattenderingen bij aanpassing van een reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stuurt u dan ook sms-bericht als er een crisissituatie is in het land waarvan u meldingen ontvangt.
Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheden van de 24/7 BZ Informatieservice? Dan moet u zich hiervoor aanmelden, ook als u nu al geregistreerd bent in het Kompas online crisis registratiesysteem. Aanmelden kan eenvoudig via de website https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Wilt u niet langer berichten ontvangen als er een crisissituatie is? Dan hoeft u niets te doen. De berichten worden na 25 april 2017 niet meer verzonden. Al uw gegevens worden dan verwijderd.
Kijk voor meer informatie op 24/7 BZ Informatieservice
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/