Nieuwsbrief maart 2024

Frankrijk lanceert proef om digitaal je paspoort te vernieuwen

Frankrijk lanceert een interessante digitale proef voor het vernieuwen van paspoorten voor de Franse burgers die in het buitenland wonen, specifiek in Canada en Portugal. De dematerialisatie van de procedure, inclusief het digitaliseren van paspoortaanvragen, lijkt een stap vooruit te zijn om het proces te vereenvoudigen en burgers minder te belasten.

We horen helaas weer steeds vaker dat Nederlanders in het buitenland moeite hebben met het vernieuwen van paspoorten vanwege verschillende uitdagingen; de afstand, te weinig capaciteit pop-up ambassades, afspraakmoeilijkheden o.a. door trage of niet functionerende systemen. Het is interessant om te zien of Nederland, dat bekend staat als ‘het beste jongetje in de klas’, dergelijke digitalisering zal overnemen als de proef succesvol blijkt. Momenteel lijken er, voor zover wij weten, geen specifieke plannen of maatregelen te zijn aangekondigd in het geval van Nederland. 

Lees hier verder over de proef die Frankrijk gelanceerd heeft
 

Oproep –  meld jouw ervaring met paspoort vernieuwing

We roepen iedereen op, die onlangs zijn paspoort heeft vernieuwd of van plan is dit te doen, om ervaringen te delen via het meldpunt van Stichting GOED. Ze zijn geïnteresseerd in zowel positieve als negatieve feedback. Specifiek zijn ze benieuwd naar jullie ervaringen met het maken van een afspraak, de bereikbaarheid, de pop-up ambassade, de vereiste documentatie en bewijzen, interacties met het ambassadepersoneel, en andere relevante aspecten. Ervaringen kunnen gedeeld worden door een bezoek te brengen aan het meldpunt.

De Stichting waardeert jullie bijdragen om een goed inzicht te krijgen in de diverse ervaringen en uitdagingen die mensen tegenkomen bij het vernieuwen van hun paspoort.

Ga hier naar het meldpunt
 

Vijf jaar Stichting GOED

Een terugblik op jet mooie traject in belangenbehartiging voor Nederlanders wereldwijd. Van de eerste stappen in 2018 via de NIHB community tot de officiële oprichting in januari 2019, heeft St. GOED belangrijke mijlpalen bereikt.

Door het contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, andere overheidsinstellingen en door constant de aandacht te vestigen op knelpunten, tezamen met jullie actieve betrokkenheid in onderzoeken en enquêtes, hebben ze positieve ontwikkelingen gezien.

De nieuwsrubriek en nieuwsbrieven tonen de thema’s waar ze zich voor inzetten en blijven inzetten. Belangrijk hierbij is de steun van vrijwilligers, donateurs, collega’s, partners en onze volgers. Ze bedanken hen hartelijk en kijken uit naar verdere samenwerking en het uitbreiden van hun netwerk.

Ter ere van het vijfjarig jubileum willen ze iets bijzonders doen. In plaats van een gezamenlijke viering, lanceren ze een GOED Doel voor Stichting Reizen met je Hart.

Ze streven ernaar om voor een aantal gezinnen in Nederland, bij te dragen aan een leuk uitstapje. Jouw hulp maakt het mogelijk om hun dromen waar te maken.

Doneer aan St. Reizen met je Hart en vier op deze manier samen met Stichting GOED hun vijf jarig bestaan.
Lees hier het bericht en bekijk de video over de start, gevolgen en toekomst van de Stichting GOED 

 

Vrijkaarten Emigratiebeurs

De Emigratiebeurs is hét trefpunt voor emigranten, expats, werkzoekenden, ondernemers, studenten en pensionado’s.
Concrete banen, bedrijven ter overname, huizen te koop of te huur, ook opleidingen en werkervaringsplekken. Voor jong en oud. Kom oriënteren, informeren en zakendoen.

Stichting GOED staat er ook!

Kom langs op 6 of 7 april en bestel je gratis entreekaarten via DEZE LINK

Taalcursussen

Plannen om te emigreren of al vertrokken, maar u heeft de taal nog niet helemaal onder de knie? Probeer onze online taalcursussen 15 dagen gratis, zonder verplichtingen. Iedere dag 15 minuutjes wanneer en waar je maar wilt. Taalcursus Engels - Taalcursus Spaans - Taalcursus Frans - Taalcursus Duits - Taalcursus Italiaans

Na 15 dagen kun je zelf kiezen om door te gaan of te stoppen.