Permanente registratie buitenlandse kiezers

feb 21, 2017 | Nieuws, Overheid

Het eenmalig registreren om te kunnen stemmen vanuit het buitenland is mogelijk door een verandering van de Kieswet. Nederlandse kiezers in het buitenland hoeven zich niet meer voor elke verkiezing opnieuw te registreren, maar vanaf nu nog maar 1 keer. Bij alle Tweede Kamerverkiezingen, Europees Parlementsverkiezingen of raadgevende referenda die in Nederland worden gehouden, krijgen zij dan automatisch de stempapieren per post toegestuurd.

Registreren

Registreren kan via de gemeente Den Haag als kiezer in het buitenland. Bent u eenmaal geregistreerd, dan krijgt u automatisch voor iedere verkiezing uw briefstembewijs toegestuurd. U kunt zich eenvoudig registreren door het webformulier in te vullen. Stuur het formulier daarna met een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs naar de gemeente Den Haag terug.

U kunt zich meteen registreren via deze link [ https://www.denhaag.nl/…/permanente-registratie-voor-nederl… ].

Meer informatie over stemmen vanuit het buitenland leest u op deze pagina: www.stemmenvanuithetbuitenland.nl.

Wellicht heeft u zich geregistreerd om te kunnen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing van 15 maart 2017. Deze registratie is niet geldig voor volgende verkiezingen en raadgevende referenda. Hiervoor moet u zich dus nog één keer bij de gemeente Den Haag te registreren.

Mocht u nog vragen hebben, stuur dan gerust een e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl of bel tussen 9.00 uur en 17.00 uur (Nederlandse tijd) naar +31 70 353 4400

Meer info over permanente registratie als kiezer buiten Nederland vindt u hier.