Paspoort- en ID-kaart aanvragen mogelijk bij VFS Global in Londen

okt 30, 2018 | Nieuws, Overheid, Paspoortaanvragen

Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk kunnen voor het aanvragen of verlengen van een Nederlands paspoort of een Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) nu ook terecht bij VFS Global in Londen. Afspraken zijn mogelijk vanaf 14 november 2018.

 

Externe dienstverlener

VFS Global is een externe dienstverlener die uw aanvraag doorstuurt naar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Daar wordt uw aanvraag inhoudelijk beoordeeld.

Per aanvraag brengt VFS Global in Londen een extra service fee van GBP 20,30 in rekening, bovenop het reguliere tarief. Tijdens de openingsperiode van woensdag 14 november tot en met zaterdag 24 november 2018 vervalt deze service fee.

U kunt uitsluitend bij VFS Global in Londen ook op donderdagavond (18.00 tot 20.30 uur) of zaterdagochtend (08.30 tot 12.30 uur) terecht. In dat geval brengt VFS Global naast het reguliere tarief en de extra service fee een prime time fee van GBP 25,- in rekening.

Van 14 t/m 17 november zijn er vertegenwoordigers van BZ aanwezig; er is dan een leuke attentie voor klanten en de gelegenheid tot het stellen van vragen of geven van feedback; zij staan klanten desgewenst graag te woord. Ook een gedeelte van de tweede week (van 19 t/m 24 november) zullen er vertegenwoordigers vanuit BZ of de ambassade aanwezig zijn.

Meer informatie:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/verenigd-koninkrijk

De website van VFS:
https://www.vfsglobal.com/Netherlands/UK/passport-services/passport-renewal.html

Bron: MinBuza