Pasfoto.nu schiet Nederlandse expats te hulp

aug 8, 2017 | Nieuws

Persbericht: 5 augustus 2017

Pasfoto.nu, de website waarop online pasfoto’s gemaakt kunnen worden, schiet Nederlandse expats in het buitenland te hulp. Vanaf nu worden pasfoto’s wereldwijd zonder verzendkosten geleverd.

Expats moeten naar de Nederlandse ambassade in het land waar zij wonen wanneer zij een reisdocument zoals een paspoort of rijbewijs willen verlengen. En daarbij moet dan een officiële Nederlandse pasfoto worden ingeleverd.

Details

Pasfoto.nu, de website waarop online pasfoto’s gemaakt kunnen worden, schiet Nederlandse expats in het buitenland te hulp. Vanaf nu worden pasfoto’s wereldwijd zonder verzendkosten geleverd.“Voor veel expats is mijn website een een enorme uitkomst,” zo vertelt oprichter Gijs Heerkens. “Dit merk ik uit feedback die ik krijg van klanten in het buitenland.”

Ambassade

Expats moeten naar de Nederlandse ambassade in het land waar zij wonen wanneer zij een reisdocument zoals een paspoort of rijbewijs willen verlengen. En daarbij moet dan een officiële Nederlandse pasfoto worden ingeleverd.

“Pasfotografen in het buitenland kennen de Nederlandse regels niet. Op mijn website maak je gewoon vanuit huis je officiële Nederlandse pasfoto, waar ook ter wereld,” aldus Heerkens.

Vervolgens wordt de foto naar de klant opgestuurd op zijn buitenlandse adres. In Nederland rekende de website al geen verzendkosten, maar dat geldt vanaf nu ook voor internationale bestellingen.

Oplossing

“Ik wil alle Nederlanders een comfortabel en betaalbaar alternatief bieden voor de dure pasfotograaf, ook die in het buitenland. Vandaar dat de verzending vanaf nu wereldwijd gratis is.”

Op de website kunnen klanten zelf hun officiële pasfoto maken met een smartphone of digitale camera. De website controleert vervolgens of de foto voldoet aan de strenge vereisten. De foto’s kunnen besteld worden als afdruk voor €6,95 of digitaal voor €3,95 (fotovel en losse foto).

PASFOTO.NU