Mobiel Aanvraagstation Nederlandse Paspoortaanvragen

jul 31, 2018 | Mobiel aanvraagstation, Overheid, Paspoortaanvragen

De locaties en data van Mobiele Paspoort Aanvraagstations;

Aangezien de informatie omtrent deze service niet altijd bij iedereen terechtkomt, vermeld het NIHB dit voor u zodra dit ons ter oren komt. Wanneer uzelf kennis heeft over locaties en data van MVA’s (Mobiele AanvraagStations), verzoeken wij u dit aan ons door te geven, zodat mensen de sluitingsdatum voor afspraken niet missen. Let op! Er is maar een beperkte beschikbaarheid en ieder land heeft andere regels om gebruik te kunnen maken van de MVA’s, lees daarom goed de “Meer info” link die u naar de website van de overheid leidt.

 

Frankrijk – Bordeaux

In vervolg op het succes in maart (Montpellier) en oktober (Lyon) 2018, zal de Ambassade weer een consulair team afvaardigen met het Mobiele Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). Deze bijzondere opzet wordt ditmaal georganiseerd in Bordeaux, en wel op 26 en 27 maart 2019.

Als u gebruik wilt maken van deze bijzondere dienstverlening, kunt u tot 1 maart a.s. een aanvraag sturen naar PAR-CA@minbuza.nl. Bij uw aanvraag dient u, naast een medische verklaring of motivering, een kopie van uw paspoort(en) of identiteitskaart te voegen.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/01/16/nederlands-paspoort-of-id-kaart-aanvragen-in-bordeaux

NIEUW ZEELAND

Noteer het in de agenda! Verschillende data en locaties waar het mobiele paspoortaanvraag station aankomt in Nieuw Zeeland. 

In eerste instantie is het voor de mindervaliden, ouderen en families met kinderen, stuur een email naar: wel-ca@minbuza.nl.

Christchurch 16 & 17 april (schoolvakantie)
Nelson TBC
Tauranga/Rotorua mei
Hamilton 11 juni
Auckland 9 & 10 juli (schoolvakantie)
Napier TBC
Auckland Oktober (schoolvakantie)

Meer info: https://www.netherlandsworldwide.nl/latest/news/2019/03/06/pop-up-consular-desk-in-new-zealand

 

SPANJE

Vooraankondiging 2019

Paspoortaanvragen in Spanje moeten normaal gesproken op afspraak bij de Nederlandse ambassade in Madrid worden ingediend.
Net als in voorafgaande jaren zal het consulair team van de ambassade Madrid naar de regio reizen om de aanvragen van reisdocumenten  (paspoort en/of identiteitskaart (NIK)), in behandeling te nemen.

De voorlopige planning is als volgt:

 Balearen:  maart
 Canarische eilanden:  mei
 La Nucía:  juni
 Barcelona:  oktober
 Málaga:  november

Ongeveer vijf weken voordat het team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website, waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt.

Meer info:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/11/21/bezoeken-consulair-team-ambassade-madrid-aan-de-regio-i.v.m.-paspoortaanvragen-2019

VS – Boston

Op 8 & 9 april zal het Nederlands consulaat-generaal te New York eenmalig de mogelijkheid bieden om paspoorten in de regio Boston te vernieuwen.

Afspraken zullen alleen worden gegeven aan degenen wiens aanvraag van te voren is goedgekeurd. Om te kwalificeren moet u onderstaande formulieren en documenten per email indienen, voor de deadline op 22 Maart, 2019.

Om een afspraak te maken moet elke aanvrager een complete aanvraag insturen in één pdf in een mail naar nyc-mva@minbuza.nl. De deadline hiervoor is 22 maart 2019. Incomplete aanvragen worden niet geaccepteerd!

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/01/25/pop-up-paspoortaanvraag-boston

VS – Atlanta

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami, zal op 15 en 16 april in Atlanta, Georgia zijn voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Voor meer informatie kunt u e-mailen naar mia-mva@minbuza.nl of volg @NLinAtlanta op Twitter

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/02/19/paspoort-vernieuwingen-in-atl

anta-georgia


Verlopen data


Guatemala

Inzet Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op 11, 12, 13 februari 2019,  ten behoeve van de inname van aanvragen van Nederlanders voor een paspoort of identiteitskaart.

Locatie
Guatemala-stad,  Hotel Clarion,  Tel. 00 502 2421-3333 Ext: 2001

Meer info:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/12/21/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-guatemala

Ecuador – Lima

Op dinsdag 12 februari 2019 en donderdag 14 februari 2019 zal een medewerker van de Nederlandse ambassade in Lima een bezoek aan Quito en Guayaquil brengen, waardoor opnieuw de mogelijkheid wordt geboden om Nederlandse paspoortaanvragen in te nemen.

Voor aanvragen op 12 februari 2019 in Quito kunt u schrijven naar: quito@nlconsulate.com
Voor aanvragen op 14 februari 2019 in Guayaquil kunt u schrijven naar: guayaquil@nlconsulate.com

De paspoort aanvraagvereisten kunt u nalezen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/

Dallas, Texas

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal te Miami, zal in Dallas, Texas zijn op 15 en 16 Januari, 2019 voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Deadline vòòr 31 December, 2018. Voor vragen kunt u mailen mia-mva@minbuza.nl

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/11/01/paspoort-vernieuwingen-in-dallas-texas

Jamaica 26 november 2018

De dienst zal op maandag 26 november beschikbaar zijn op het honorair consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden, 58 Hope Road, Kingston 6.

Afspraken kunnen per e-mail gemaakt worden via: HAV-CA@minbuza.nl

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/29/mobiel-paspoort-station-in-jamaica-op-26-november-2018

Verenigde Staten – Los Angeles

Nederlanders in LA kunnen de eerste week van December hun paspoort vernieuwen.

Brazilie

 

Op donderdag 8 november 2018 is er een eenmalige gelegenheid om een Nederlands paspoort aan te vragen op het Honorair Consulaat in Fortaleza.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient u van tevoren alle benodigde documenten per post op te sturen naar de consulaire afdeling op het Nederlands Consulaat-Generaal in São Paulo.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/11/paspoort-aanvragen-in-fortaleza

Op 29 november, 30 november en 1 december 2018 is er een eenmalige gelegenheid geweest om een Nederlands paspoort aan te vragen in de staat Paraná:

  1. – donderdag 29 november: Arapoti
  2. – vrijdag 30 november: Carambeí
  3. – zaterdag 1 december: Castrolanda

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/29/paspoort-aanvragen-in-parana

Filipijnen

Consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018

De Nederlandse Ambassade in Manilla organiseert een consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 van 08:30 – 16:30 uur. Alle geïnteresseerden worden verzocht om een afspraak te maken voor 1 november a.s. door een e-mail te sturen naar Consulaire Afdeling Manilla.

Locatie: Het Nederlands Honorair Consulaat in Cebu City.

Turkije

Honoraire Consulaten in Gaziantep, Marmaris, Izmir en Antalya.

Data:

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/07/25/paspoortmissie-turkije-2018

El Salvador

We willen u graag informeren over de inzet van het Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op dinsdag 16 october 2018, in het Hotel Sheraton Presidente te San Salvador. De inzet van het MVA is aan strikte voorwaarden verbonden en is beperkt tot een klein aantal uitzonderingssituaties. Buiten Costa Rica kan het MVA alleen gebruikt worden door een medewerker van ambassade San José.

U dient via e-mail contact op te nemen met de ambassade in San José, via sjo-ca@minbuza.nl.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/09/19/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-el-salvador

FRANKRIJK

Een Mobiel Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) zal in Lyon op 10 en 11 oktober 2018 verschijnen.

Als u gebruik wilt maken van deze bijzondere dienstverlening, kunt u tot uiterlijk 3 september a.s. een aanvraag sturen naar par-ca@minbuza.nl

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/08/07/nederlands-paspoort-aanvragen-in-lyon