Mobiel Aanvraagstation Nederlands Paspoort Buitenland

jul 31, 2018 | Mobiel aanvraagstation, Overheid, Paspoortaanvragen

De locaties en data van Mobiele Paspoort Aanvraagstations;

Aangezien de informatie omtrent deze service niet altijd bij iedereen terechtkomt, vermeld het NIHB dit voor u zodra dit ons ter oren komt. Wanneer uzelf kennis heeft over locaties en data van MVA’s (Mobiele AanvraagStations), verzoeken wij u dit aan ons door te geven, zodat mensen de sluitingsdatum voor afspraken niet missen. Let op! Er is maar een beperkte beschikbaarheid en ieder land heeft andere regels om gebruik te kunnen maken van de MVA’s, lees daarom goed de informatie op de website van de overheid en maak op tijd een afspraak. Klik op het gewenste land om doorgestuurd te worden.

Australie

Perth

Tijdens het staatsbezoek van de Nederlandse ambassadeur Marion Derckx aan West Australië zal het consulaire team op dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni aanstaande ook een bezoek brengen aan Perth. Dit is om de Nederlandse gemeenschap in West Australie de mogelijkheid te geven om een paspoortaanvraag in te dienen in Perth. Het aantal aanvraagtijden is wel beperkt en alleen volgens afspraak.

Italie

Milaan

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Rome bezoekt Milaan op vrijdag 14 juni 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. Bij afspraken voor paspoorten of ID-kaarten wordt voorrang gegeven aan ouderen en mindervaliden.

Nieuw Zeeland

Christchurch

16 & 17 April

Nelson TBC

Tauranga/

Rotorua

May
Hamilton 11 June
Auckland

9 & 10 July

Napier TBC
Auckland October

Spanje

Balearen:

 25 en 26 maart

Canarische

eilanden:     

 mei

La Nucía:

 juni

Barcelona:

 oktober

Málaga:

 november

Zweden

 Göteborg

De ambassade wil Nederlanders die woonachtig zijn in de regio Göteborg, of voor wie Göteborg makkelijker aan te reizen is dan Stockholm, gedurende twee dagen, donderdag 26 en vrijdag 27 september 2019, de mogelijkheid geven om een nieuw Nederlands paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart aan te vragen op bovengenoemde locatie in Göteborg.

Zwitserland

Zurich

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Bern bezoekt Zürich op vrijdag 7 juni 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen of uw DigiD activeren. Bij afspraken voor paspoorten of ID-kaarten wordt voorrang gegeven aan ouderen en mindervaliden.


Verlopen data


 

Australie

Brisbane

Op dinsdag 14 mei aanstaande biedt het consulaire team de mogelijkheid aan Nederlanders om op afspraak een aanvraag voor een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart in te dienen in Brisbane.

IJsland

Reykjavik

Het Koninkrijk der Nederlanden wordt in IJsland vertegenwoordigd door de Ambassade in Oslo en de Honoraire Consul-Generaal in Reykjavik. Nederland zal van 27 April tot 2 Mei 2019 een zogenaamde “Pop-up Ambassade” in Reykjavik organiseren om de goede relaties met IJsland te benadrukken.

Spanje

Woont u op de Canarische Eilanden en heeft u een nieuw reisdocument nodig? Het consulair team van de Nederlandse ambassade in Madrid bezoekt van 7 tot en met 9 mei de Canarische Eilanden om Nederlanders in de gelegenheid te stellen een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. 

Turkije

Izmir en Antalya

Ook dit jaar komt een medewerker van de ambassade als extra service met een mobiel aanvraagstation voor Nederlandse paspoortaanvragen. 

Izmir: 20 mei 2019 (consulate@nedconsulizmir.com)
Antalya: 22 mei 2019 (cigdem.arasli@nedconsulantalya.com.tr)

Verenigde Staten

Atlanta

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami, zal op 15 en 16 april 20189 in Atlanta, Georgia zijn voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Verenigde Staten

Minneapolis

If you are a Dutch national living abroad and interested in applying, read the detailed instructions and how to schedule an appointment.

Verenigde Staten

Denver

The Netherlands consular department in San Francisco will visit and facilitate passport renewal in Denver, Colorado on April 23, 24 and 25, 2019.

VS – Boston

Op 8 & 9 april 2019, zal het Nederlands consulaat-generaal te New York eenmalig de mogelijkheid bieden om paspoorten in de regio Boston te vernieuwen.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/01/25/pop-up-paspoortaanvraag-boston

Frankrijk – Bordeaux

In vervolg op het succes in maart (Montpellier) en oktober (Lyon) 2018, zal de Ambassade weer een consulair team afvaardigen met het Mobiele Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). Deze bijzondere opzet wordt ditmaal georganiseerd in Bordeaux, en wel op 26 en 27 maart 2019.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/01/16/nederlands-paspoort-of-id-kaart-aanvragen-in-bordeaux

GRIEKENLAND – Rhodos

Twee consulaire medewerkers van de Nederlandse ambassade in Athene zullen op 2 april 2019 in Rhodos aanvragen voor Nederlandse reisdocumenten innemen en vingerafdrukken afnemen met een mobiel aanvraagstation.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/03/22/aanvragen-nederlands-reisdocument-in-rhodos

Guatemala

Inzet Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op 11, 12, 13 februari 2019,  ten behoeve van de inname van aanvragen van Nederlanders voor een paspoort of identiteitskaart.

Locatie
Guatemala-stad,  Hotel Clarion,  Tel. 00 502 2421-3333 Ext: 2001

Meer info:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/12/21/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-guatemala

Ecuador – Lima

Op dinsdag 12 februari 2019 en donderdag 14 februari 2019 zal een medewerker van de Nederlandse ambassade in Lima een bezoek aan Quito en Guayaquil brengen, waardoor opnieuw de mogelijkheid wordt geboden om Nederlandse paspoortaanvragen in te nemen.

Voor aanvragen op 12 februari 2019 in Quito kunt u schrijven naar: quito@nlconsulate.com
Voor aanvragen op 14 februari 2019 in Guayaquil kunt u schrijven naar: guayaquil@nlconsulate.com

De paspoort aanvraagvereisten kunt u nalezen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/

Dallas, Texas

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal te Miami, zal in Dallas, Texas zijn op 15 en 16 Januari, 2019 voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/11/01/paspoort-vernieuwingen-in-dallas-texas

Jamaica  

Verenigde Staten – Los Angeles

Nederlanders in LA kunnen de eerste week van December hun paspoort vernieuwen.

Brazilie

Op donderdag 8 november 2018 is er een eenmalige gelegenheid om een Nederlands paspoort aan te vragen op het Honorair Consulaat in Fortaleza.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/11/paspoort-aanvragen-in-fortaleza

Op 29 november, 30 november en 1 december 2018 is er een eenmalige gelegenheid geweest om een Nederlands paspoort aan te vragen in de staat Paraná:

  1. – donderdag 29 november: Arapoti
  2. – vrijdag 30 november: Carambeí
  3. – zaterdag 1 december: Castrolanda

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/29/paspoort-aanvragen-in-parana

Filipijnen

Consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018

De Nederlandse Ambassade in Manilla organiseert een consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 van 08:30 – 16:30 uur. Alle geïnteresseerden worden verzocht om een afspraak te maken voor 1 november a.s. door een e-mail te sturen naar Consulaire Afdeling Manilla.

Locatie: Het Nederlands Honorair Consulaat in Cebu City.

Turkije

Honoraire Consulaten in Gaziantep, Marmaris, Izmir en Antalya.

Data:

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/07/25/paspoortmissie-turkije-2018

El Salvador

We willen u graag informeren over de inzet van het Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op dinsdag 16 october 2018, in het Hotel Sheraton Presidente te San Salvador.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/09/19/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-el-salvador

FRANKRIJK

Een Mobiel Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) zal in Lyon op 10 en 11 oktober 2018 verschijnen.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/08/07/nederlands-paspoort-aanvragen-in-lyon