Mobiel Aanvraagstation Nederlands Paspoort Buitenland

jul 31, 2018 | Mobiel aanvraagstation, Overheid, Paspoortaanvragen

De locaties en data van Mobiele Paspoort Aanvraagstations;

Aangezien de informatie omtrent deze service niet altijd bij iedereen terechtkomt, vermeld het NIHB dit voor u zodra dit ons ter oren komt. Wanneer uzelf kennis heeft over locaties en data van MVA’s (Mobiele AanvraagStations), verzoeken wij u dit aan ons door te geven, zodat mensen de sluitingsdatum voor afspraken niet missen. Let op! Er is maar een beperkte beschikbaarheid en ieder land heeft andere regels om gebruik te kunnen maken van de MVA’s, lees daarom goed de informatie op de website van de overheid en maak op tijd een afspraak. Klik op het gewenste land om doorgestuurd te worden.

Paspoort en ID-kaart aanvragen mogelijk bij VFS Global in Perth

Nederlanders in Australië kunnen voor het aanvragen of verlengen van een Nederlands paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) vanaf 6 november 2019 ook terecht bij VFS Global in Perth.

Externe dienstverlener

VFS Global is een externe dienstverlener die uw aanvraag doorstuurt naar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Daar wordt uw aanvraag inhoudelijk beoordeeld.

Per aanvraag brengt VFS Global in Perth een extra service fee van 35,05 AUD (Australische dollars) in rekening, bovenop het reguliere tarief.

Maakt u een afspraak voor 6 of 7 november 2019, dan wordt de service fee van VFS Global in Perth kwijtgescholden. Dit betekent dat u alleen de kosten van het paspoort / ID-kaart betaalt.

Afspraak maken

Woont u als Nederlander in Australië? En wilt u bij VFS Global in Perth een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen of verlengen? Maak dan online een afspraak.

Australie

Perth

Vanaf 6 november 2019 is het mogelijk om een paspoort in Perth aan te vragen.

VFS Global is een externe dienstverlener die uw aanvraag doorstuurt naar BuZa in Nederland. Wilt u bij VFS Global in Perth een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen of verlengen? Maak dan een afspraak via de website of stuur een e-mail naar: pernlpp@vfsglobal.com.

Per aanvraag brengt VFS Global in Perth een extra service fee in rekening, bovenop het reguliere tarief.

Het VFS kantoor in Perth: 195 Adelaide Terrace, Perth WA 6004

Australie

Adelaide

18 en 19 november

Het consulaire team van het Nederlands Consulaat-Generaal in Sydney reist af naar Adelaide voor het aannemen van Nederlandse paspoortaanvragen. 

*SELECTEER A.U.B.* “REISDOCUMENT OP EEN ANDERE LOCATIE DAN HET CONSULAAT GENERAAL” bij aanvraagcategorie

Meer info

Bogotá

Cartagena

Nederlandse burgers die in de stad Cartagena en / of omgeving wonen, dat op 13 november 2019 een bezoek zal worden gebracht aan het Honorair consulaat van Cartagena door enkele van onze medewerkers, voor het ontvangen van aanvragen voor en / of verlenging van het Nederlandse paspoort.

Meer info

Filipijnen

Cebu en overige Visayas

Griekenland

Thessaloniki

Twee consulaire medewerkers van de Nederlandse Ambassade in Athene bezoeken Thessaloniki op 25 november. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. 

Meer info

Italië

Milaan 

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Rome bezoekt Milaan op vrijdag 22 november 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. Bij afspraken voor paspoorten of ID-kaarten wordt voorrang gegeven aan ouderen en mindervaliden.

Meer info

Nieuw Zeeland

Christchurch 14 Nov.
Nelson 24 Oct.
Invercargill 13 Nov.
Auckland 9 & 10 Oct.
Napier TBC
Hamilton 11 June

Spanje

De gelegenheid om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of ID-kaart in;

 Barcelona:

 14 en 15 oktober

meer informatie

 Málaga:

8 en 19 november 2019

meer informatie 

 

Thailand

Pattaya

Voorafgaand aan de viering van het 15-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging in Pattaya, organiseert de Nederlandse ambassade op 28 oktober 2019 een consulair spreekuur in Pattaya.

Uiterlijk vrijdag 25 oktober aanmelden door een e-mail te sturen naar ban-ca@minbuza.nl

Meer info

Turkije

Antalya, Marmaris, Izmir en Gaziantep.

Data:

  • Izmir:            16-10-2019 t/m 18-10-2019
  • Antalya:        23-10-2019 t/m 25-10-2019  
  • Gaziantep:    02-12-2019 en 03-12-2019  
  • Marmaris:     09-12-2019 en 10-12-2019  

Aanmelden:

U kunt per e-mail een afspraak maken met de assistenten van onze Honoraire Consuls.

Verenigde Staten

Pittsburgh

Op 6 november zal het Nederlands consulaat-generaal te New York eenmalig de mogelijkheid bieden om paspoorten in de regio Pittsburgh te vernieuwen.

Afspraken zullen alleen worden gegeven aan degenen wiens aanvraag van te voren is goedgekeurd. Om te kwalificeren moet u formulieren en documenten per email indienen, voor de deadline op 01 november, 2019. Meer info: website overheid.

Verenigde Staten

Phoenix Arizona

Meer info


Verlopen data


 

Argentinië

Córdoba

Brazilië

Er is een eenmalige kans  in: Não-Me-Toque/RS, op woensdag 25 September 2019.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient u van tevoren alle benodigde documenten per post op te sturen naar de consulaire afdeling op het Nederlands Consulaat-Generaal in São Paulo:

Consulado Geral dos Países Baixos
Departamento Consular
Avenida Brigadeiro Faria Lima, 1779, 3º andar
01452-001 – São Paulo – SP

Let op: de documenten dienen uiterlijk ­­­­­­13 September 2019 binnen te zijn.

Brazilië

Belém, Fortaleza en Recife

  • Belém: dinsdag, 3 september 2019
  • Fortaleza: donderdag, 5 september 2019
  • Recife: vrijdag, 6 september 2019

Campos de Holambra (Paranapanema)

9 Oktober 2019

 

Frankrijk

Nantes  

Het MVA is in eerste instantie bedoeld voor Nederlanders die in Frankrijk wonen en wegens medische beperkingen niet naar de ambassade in Parijs kunnen komen. U mag echter ook een verzoek indienen, waarin u aangeeft waarom u voor deze dienst in aanmerking wilt komen.

IJsland

Reykjavik

Het Koninkrijk der Nederlanden wordt in IJsland vertegenwoordigd door de Ambassade in Oslo en de Honoraire Consul-Generaal in Reykjavik. Nederland zal van 27 April tot 2 Mei 2019 een zogenaamde “Pop-up Ambassade” in Reykjavik organiseren om de goede relaties met IJsland te benadrukken.

Italie

Milaan

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Rome bezoekt Milaan op vrijdag 14 juni 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. Bij afspraken voor paspoorten of ID-kaarten wordt voorrang gegeven aan ouderen en mindervaliden.

Nicaragua

Managua

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in San Jose bezoekt Managua op woensdag 23 oktober 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen.

Het spreekuur duurt van 10:00 – 11:45 en van 13:00 – 17:00 uur, uitsluitend op afspraak.

 

Spanje

 La Nucía:  11 en 12 juni

Balearen: 25 en 26 maart

Canarische Eilanden en heeft u een nieuw reisdocument nodig? Het consulair team van de Nederlandse ambassade in Madrid bezoekt van 7 tot en met 9 mei de Canarische Eilanden om Nederlanders in de gelegenheid te stellen een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. 

Thailand

Chiang Mai

De ambassade zal op donderdag 19 september een consulair spreekuur organiseren in Chiang Mai voor Nederlanders die een paspoort of Nederlandse identiteitskaart willen aanvragen of hun levensbewijs willen laten tekenen. Aansluitend zal vanaf 18:00 uur een “Meet & Greet” onder het genot van borrel voor de Nederlanders worden georganiseerd.

Aanmelden voor 19/09 door een e-mail te sturen naar ban-ca@minbuza.nl

Turkije

Izmir en Antalya

Ook dit jaar komt een medewerker van de ambassade als extra service met een mobiel aanvraagstation voor Nederlandse paspoortaanvragen. 

Izmir: 20 mei 2019 (consulate@nedconsulizmir.com)
Antalya: 22 mei 2019 (cigdem.arasli@nedconsulantalya.com.tr)

Verenigde Staten

Minneapolis

If you are a Dutch national living abroad and interested in applying, read the detailed instructions and how to schedule an appointment.

Verenigde Staten

Denver

The Netherlands consular department in San Francisco will visit and facilitate passport renewal in Denver, Colorado on April 23, 24 and 25, 2019.

Verenigde Staten

Atlanta

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami, zal op 15 en 16 april 20189 in Atlanta, Georgia zijn voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Zweden

 Göteborg

De ambassade wil Nederlanders die woonachtig zijn in de regio Göteborg, of voor wie Göteborg makkelijker aan te reizen is dan Stockholm, gedurende twee dagen, donderdag 26 en vrijdag 27 september 2019, de mogelijkheid geven om een nieuw Nederlands paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart aan te vragen op bovengenoemde locatie in Göteborg.

Zwitserland

Zurich

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Bern bezoekt Zürich op vrijdag 7 juni 2019. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen of uw DigiD activeren. Bij afspraken voor paspoorten of ID-kaarten wordt voorrang gegeven aan ouderen en mindervaliden.

VS – Boston

Op 8 & 9 april 2019, zal het Nederlands consulaat-generaal te New York eenmalig de mogelijkheid bieden om paspoorten in de regio Boston te vernieuwen.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/01/25/pop-up-paspoortaanvraag-boston

Frankrijk – Bordeaux

In vervolg op het succes in maart (Montpellier) en oktober (Lyon) 2018, zal de Ambassade weer een consulair team afvaardigen met het Mobiele Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). Deze bijzondere opzet wordt ditmaal georganiseerd in Bordeaux, en wel op 26 en 27 maart 2019.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/01/16/nederlands-paspoort-of-id-kaart-aanvragen-in-bordeaux

GRIEKENLAND – Rhodos

Twee consulaire medewerkers van de Nederlandse ambassade in Athene zullen op 2 april 2019 in Rhodos aanvragen voor Nederlandse reisdocumenten innemen en vingerafdrukken afnemen met een mobiel aanvraagstation.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2019/03/22/aanvragen-nederlands-reisdocument-in-rhodos

Guatemala

Inzet Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op 11, 12, 13 februari 2019,  ten behoeve van de inname van aanvragen van Nederlanders voor een paspoort of identiteitskaart.

Locatie
Guatemala-stad,  Hotel Clarion,  Tel. 00 502 2421-3333 Ext: 2001

Meer info:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/12/21/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-guatemala

Ecuador – Lima

Op dinsdag 12 februari 2019 en donderdag 14 februari 2019 zal een medewerker van de Nederlandse ambassade in Lima een bezoek aan Quito en Guayaquil brengen, waardoor opnieuw de mogelijkheid wordt geboden om Nederlandse paspoortaanvragen in te nemen.

Voor aanvragen op 12 februari 2019 in Quito kunt u schrijven naar: quito@nlconsulate.com
Voor aanvragen op 14 februari 2019 in Guayaquil kunt u schrijven naar: guayaquil@nlconsulate.com

De paspoort aanvraagvereisten kunt u nalezen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/

Dallas, Texas

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal te Miami, zal in Dallas, Texas zijn op 15 en 16 Januari, 2019 voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/11/01/paspoort-vernieuwingen-in-dallas-texas

Jamaica  

Verenigde Staten – Los Angeles

Nederlanders in LA kunnen de eerste week van December hun paspoort vernieuwen.

Brazilie

Op donderdag 8 november 2018 is er een eenmalige gelegenheid om een Nederlands paspoort aan te vragen op het Honorair Consulaat in Fortaleza.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/11/paspoort-aanvragen-in-fortaleza

Op 29 november, 30 november en 1 december 2018 is er een eenmalige gelegenheid geweest om een Nederlands paspoort aan te vragen in de staat Paraná:

  1. – donderdag 29 november: Arapoti
  2. – vrijdag 30 november: Carambeí
  3. – zaterdag 1 december: Castrolanda

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/29/paspoort-aanvragen-in-parana

Filipijnen

Consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018

De Nederlandse Ambassade in Manilla organiseert een consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 van 08:30 – 16:30 uur. Alle geïnteresseerden worden verzocht om een afspraak te maken voor 1 november a.s. door een e-mail te sturen naar Consulaire Afdeling Manilla.

Locatie: Het Nederlands Honorair Consulaat in Cebu City.

Turkije

Honoraire Consulaten in Gaziantep, Marmaris, Izmir en Antalya.

Data:

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/07/25/paspoortmissie-turkije-2018

El Salvador

We willen u graag informeren over de inzet van het Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op dinsdag 16 october 2018, in het Hotel Sheraton Presidente te San Salvador.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/09/19/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-el-salvador

FRANKRIJK

Een Mobiel Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) zal in Lyon op 10 en 11 oktober 2018 verschijnen.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/08/07/nederlands-paspoort-aanvragen-in-lyon