Mobiel Aanvraagstation Nederlandse Paspoortaanvragen

jul 31, 2018 | Mobiel aanvraagstation, Overheid, Paspoortaanvragen

De locaties en data van Mobiele Paspoort Aanvraagstations;

Aangezien de informattie omtrent deze service vaak niet tijdig en voldoende wordt gecommuniceerd, vermeld het NIHB dit voor u zodra dit ons ter oren komt. Wanneer uzelf kennis heeft over locaties en data van MVA’s (Mobiele AanvraagStations), verzoeken wij u dit aan ons door te geven, zodat mensen de sluitingsdatum voor afspraken niet missen. Let op! Er is maar een beperkte beschikbaarheid en ieder land heeft andere regels om gebruik te kunnen maken van de MVA’s, lees daarom goed de “Meer info” links naar de Overheids website.

Jamaica 26 november 2018

De dienst zal op maandag 26 november beschikbaar zijn op het honorair consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden, 58 Hope Road, Kingston 6.

Afspraken kunnen per e-mail gemaakt worden via: HAV-CA@minbuza.nl

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/29/mobiel-paspoort-station-in-jamaica-op-26-november-2018

 

Verenigde Staten – Los Angeles

Nederlanders in LA kunnen de eerste week van December hun paspoort vernieuwen.

Dallas, Texas

De consulaire afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal te Miami, zal in Dallas, Texas zijn op 15 en 16 Januari, 2019 voor een 2-daagse mobiele paspoort aanvraag sessie voor het vernieuwen van Nederlandse paspoorten.

Deadline vòòr 31 December, 2019. Voor vragen kunt u mailen mia-mva@minbuza.nl

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/11/01/paspoort-vernieuwingen-in-dallas-texas

Brazilië

Op donderdag 8 november 2018 is er een eenmalige gelegenheid om een Nederlands paspoort aan te vragen op het Honorair Consulaat in Fortaleza.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient u van tevoren alle benodigde documenten per post op te sturen naar de consulaire afdeling op het Nederlands Consulaat-Generaal in São Paulo.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/11/paspoort-aanvragen-in-fortaleza

Op 29 november, 30 november en 1 december 2018 is er een eenmalige gelegenheid om een Nederlands paspoort aan te vragen in de staat Paraná:

– donderdag 29 november: Arapoti

– vrijdag 30 november: Carambeí

– zaterdag 1 december: Castrolanda

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/29/paspoort-aanvragen-in-parana

Filipijnen

Consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018

De Nederlandse Ambassade in Manilla organiseert een consulair bezoek in Cebu City op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 van 08:30 – 16:30 uur. Alle geïnteresseerden worden verzocht om een afspraak te maken voor 1 november a.s. door een e-mail te sturen naar Consulaire Afdeling Manilla.

Locatie: Het Nederlands Honorair Consulaat in Cebu City.

Turkije

Honoraire Consulaten in Gaziantep, Marmaris, Izmir en Antalya.

Data:

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/07/25/paspoortmissie-turkije-2018

SPANJE

Woont u in de Regio Málaga en heeft u een nieuw reisdocument nodig (Paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (NIK))? Dan is de volgende informatie voor u van belang:

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 12 en 13 november Málaga om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Opgeven tot 29 oktober! Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/03/consulaire-team-bezoekt-voor-aanvraag-reisdocumenten-de-regio-malaga


Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 8 en 9 oktober Barcelona om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kunt u bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door uw behandelend arts. Ook mogen Nederlanders, die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, contact opnemen met de ambassade. U kunt uw interesse bekend maken door een e-mailbericht aan de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dient u, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op onze website.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/08/30/consulaire-team-bezoekt-voor-aanvraag-reisdocumenten-de-regio-catalonie

El Salvador

We willen u graag informeren over de inzet van het Mobiel Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) van de Nederlandse ambassade te San José (ZMA San José), op dinsdag 16 october 2018, in het Hotel Sheraton Presidente te San Salvador. De inzet van het MVA is aan strikte voorwaarden verbonden en is beperkt tot een klein aantal uitzonderingssituaties. Buiten Costa Rica kan het MVA alleen gebruikt worden door een medewerker van ambassade San José.

U dient via e-mail contact op te nemen met de ambassade in San José, via sjo-ca@minbuza.nl.

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/09/19/inzet-mobiel-vingerafdrukopname-apparaat-in-el-salvador

FRANKRIJK

Een Mobiel Aanvraagstation (MVA) bestemd voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) zal in Lyon op 10 en 11 oktober 2018 verschijnen.

Als u gebruik wilt maken van deze bijzondere dienstverlening, kunt u tot uiterlijk 3 september a.s. een aanvraag sturen naar par-ca@minbuza.nl

Meer info: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/08/07/nederlands-paspoort-aanvragen-in-lyon