Oproep aan Nederlanders die het Nederlanderschap zijn verloren

Voormalig (ook wel oud-Nederlanders genoemd) zijn niet altijd makkelijk te bereiken. Ook de overheid heeft hier de middelen niet voor en heeft moeite om deze groep op te sporen. Toch kan er belangrijke informatie zijn die men niet wil missen, vooral als het de nationaliteitswet betreft en het herkrijgen van het Nederlanderschap. Daarom vragen wij aan voormalig Nederlanders zich te registreren, zodat ze via email op de hoogte kunnen blijven van aanpassingen in de wet.

Het wetsvoorstel – Wijziging RWN herkrijging en verlies Nederlanderschap na langdurig verblijf buiten Koninkrijk en EU – is nog niet behandeld in de Tweede Kamer. Zodra het wetsvoorstel in behandeling wordt genomen, willen we graag iedereen informeren over het verloop hiervan.

Als de wet wordt aangenomen zal het herkrijgen van het Nederlanderschap slechts binnen een bepaalde termijn mogelijk zijn en waarschijnlijk niet voor alle voormalig Nederlanders.

Mocht u oud Nederlanders kennen in uw famile of vriendenkring, verzoeken wij u dit bericht te delen. 

De Nederlandse nationaliteit verloren? Registreer uzelf als voormalig Nederlander om op de hoogte te blijven. Ontvang informatie o.a. over veranderingen in de nationaliteitswet en de status van het wetsvoorstel verlies en herkrijgen Nederlanderschap.

* verplicht veld