Op zoek naar een baan op afstand zodat je in het buitenland kan blijven? Met deze 4 tips lukt dit snel

 

Ben jij momenteel woonachtig in het buitenland? Dan is de kans groot dat je dit kan veroorloven doordat je een baan in Nederland hebt. Met de gemiddeld hoge salarissen van Nederland kun je namelijk een goed leventje hebben in het merendeel van de wereld. Is dit echter niet of niet langer het geval? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een baan op afstand in het buitenland. In deze blog vind je 4 tips om dit voor elkaar te krijgen. 

 

Jezelf omscholen

De eerste tip die we je mee willen geven is om jezelf om te scholen. De banenmarkt verandert namelijk snel. Waar vroeger bijvoorbeeld klantenservice banen in het buitenland uitermate populair waren, zijn deze door zaken als kunstmatige intelligentie bijna verdwenen. Daarom is het goed om je ogen op de toekomst te richten en bijvoorbeeld voor een it omscholing te gaan. Hierdoor zul je veel meer baanmogelijkheden hebben, want er is een groot tekort in dit soort sectoren. Maak dus zeker gebruik van omscholing om aan een nieuwe baan op afstand te komen.

Speciale sollicitatie websites bezoeken

Ten tweede is het zoeken naar een baan op afstand mogelijk door speciale websites te bezoeken die gespecialiseerd zijn in het identificeren en adverteren van vacatures op afstand. Deze websites zijn een uitstekende bron voor zowel werkzoekenden, omdat ze je in staat stellen functies te vinden die passen bij je gewenste levensstijl. Deze websites hebben meestal een aantal hulpmiddelen om werkzoekenden te helpen bij het filteren van relevante vacatures, zoals zoekfuncties op basis van criteria en zoekopdrachten op trefwoorden. Dit maakt het vinden van een passende carrière een stuk makkelijker, zelfs wanneer je in het buitenland verblijft.

Je connecties benaderen

Verder is het vinden van een baan op afstand een stuk eenvoudiger door je connecties te benaderen. Benader mensen die je kent en laat ze weten dat je op zoek bent naar een baan op afstand. Je kunt je ook aansluiten bij netwerkgroepen en sociale media pagina’s die te maken hebben met werk op afstand om je kansen om snel een baan te vinden te vergroten. Door deze connecties te maken kun je sneller de juiste baan vinden dan wanneer je zelf op zoek zou gaan.

Aan je CV en motivatie werken

Tot slot is het raadzaam om te werken aan je cv en motivatie. De sleutel tot het vinden van een baan op afstand is het maken van een professioneel, maar opvallend cv waarin je vaardigheden en ervaring naar voren komen. Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat werkgevers willen weten waarom je gepassioneerd bent over de functie en wat jou de ideale kandidaat maakt voor de functie. Als je dit effectief kunt overbrengen in je motivatiebrief, heb je een grotere kans om een baan op afstand te vinden.