Ondersteuning voor Nederlandse kinderen, jongeren en hun ouders die in het buitenland wonen

jan 18, 2021 | Counseling en coaching, Onderwijs en kinderen, Ouderen / Ouders

Wat is Jij blijft jij

Jij blijft jij is een coachpraktijk voor Nederlandse kinderen, jongeren en hun ouders die in het buitenland wonen, gaan wonen of gewoond hebben en die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Dat kan om heel verschillende redenen zijn, redenen die met de verhuizing naar het buitenland of terug naar Nederland te maken hebben of redenen die daar helemaal los van staan.

Door middel van coaching bij Jij blijft jij komen kinderen, jongeren en ouders beter in hun vel te zitten. Ze gaan steviger in hun schoenen staan, krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich fijner. Daardoor kunnen ze ook beter omgaan met de veranderingen die op hun pad komen.

Wanneer kan Jij blijft jij jou helpen?

Als je kind zich om wat voor reden dan ook minder ‘happy’ voelt. Bijvoorbeeld als:

  • je kind erg opziet tegen het afscheid nemen
  • je kind maar niet kan wennen aan de nieuwe cultuur
  • je kind veel last heeft van heimwee
  • je kind zich eenzaam voelt
  • je kind zich niet fijn voelt op school
  • je kind onzeker of hoog gevoelig is en de situatie daardoor extra lastig vindt
  • je merkt dat je kind om wat voor reden dan ook niet lekker in zijn/ haar vel zit. 

Maar ook als jij als ouder om wat voor reden dan ook vragen, twijfels en/ of onzekerheden hebt over hoe je je kind het beste kan begeleiden in bepaalde situaties.

Werkwijze Jij blijft jij

Alle contacten en gesprekken zijn online, zodat je waar dan ook ter wereld gebruik kunt maken van Jij blijft jij. Omdat ik het belangrijk vind dat we een ‘klik’ hebben, start ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Als we met elkaar verder gaan, zal er een intakegesprek volgen en daarna maken we samen een plan waarin duidelijk wordt waaraan gewerkt gaat worden en hoe we dat gaan doen.

Naast een luisterend oor en steun, zorg ik voor tips, oefeningen en werkvormen die aansluiten bij het gemaakte plan.

Het gezicht achter Jij blijft jij

Ik ben Ellen Lageveen, 44 jaar, getrouwd en moeder van 2 tieners. Daarnaast werk ik heel graag met en voor jeugd. Zo heb ik 20 jaar met veel plezier en passie kinderen, jongeren en hun ouders begeleid als schoolmaatschappelijk werker op diverse scholen in Nederland. Toen ik in verband met het werk van mijn man met mijn gezin naar Amerika verhuisde, ging er een wereld voor mij open. Ik ervaarde de impact van een verhuizing naar het buitenland voor ons als ouders en voor onze kinderen. En ik zag dat ook bij andere expat gezinnen die ik leerde kennen uit Nederland en uit andere landen. Van alle regeldingen die bij zo’n avontuur komen kijken tot alles wat het met jou en je gezin doet, sociaal emotioneel gezien.

Omdat ik zoveel hoorde en ervaarde over waar gezinnen doorheen gaan bij een verhuizing naar het buitenland of juist terug naar Nederland, besloot ik bij terugkomst in Nederland Jij blijft jij op te richten.

Meer weten of contact?

Voelt jouw kind zich om wat voor reden dan ook minder happy en wil je weten wat ik voor je kind en jou kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek via info@jijblijftjij.nl. Voor meer informatie kun je ook op mijn website kijken: www.jijblijftjij.nl of Jij blijft jij volgen via de bekende sociaal media.