Nieuwe start, nieuwe stad

jun 21, 2017 | Algemeen

Ben jij net klaar met studeren en wil totaal ergens anders beginnen? Of werk je nu al jaren bij hetzelfde bedrijf in Nederland en wil je gewoon iets totaal anders. Waar vind je dan de perfecte baan? In veel landen in het buitenland zijn zij altijd wel op zoek naar Nederlandstalige mensen. Denk maar aan een internationaal bedrijf in Polen of een consultancy bureau in Zuid-Afrika, voor je het weet kun je zo in een nieuwe hoofdstad zitten met een nieuwe baan.

Vooral in Europa is de vraag naar iemand met een Nederlandse tong erg hoog. In Adzuna’s databanken (zoekmachine) zijn er 12.561 vacatures die specifiek op zoek zijn naar iemand die de Nederlandse taal beheerst, vooral in Polen en Duitsland zijn de vacature aantallen erg hoog.

Europa

Polen 

Op nummer 1 staat Polen, de banen variëren van klachten verwerker in het Nederlands, naar administratie medewerker die Nederlandstalig is.  Altijd al in de hoofdstad van Polen willen werken? In Warschau zijn ze vooral op zoek naar mensen in de administratie of sales.

Duitsland 

In Duitsland zijn ze vooral op zoek naar IT-ers en mensen in de techniek die Nederlands spreken, meer dan 1500 van de aangeboden vacatures zijn in de IT en Techniek sector.  Vooral in Noordrijn-Westfalen, Bayern en Berlijn zijn ze opzoek naar mensen die de Nederlandstalig zijn.

Verenigd Koninkrijk

In de Verenigde Koninkrijk zijn ze vooral op zoek naar Nederlandstalige werknemers die in de Klantenservice kunnen werken. Daarna volgen banen in sales en financiën. 40% Van alle aangeboden vacatures komen uit Londen. De gemiddelde aangeboden salaris voor een salesperson in Londen is £30.061 dat is ongeveer gelijk aan €34.409.

Frankrijk

In Frankrijk wordt er vooral naar Nederlandstalige mensen gezocht in de reis en toerismesector. Bij de Azurenkust ligt de vraag vooral op content developers die op de Nederlandse markt kunnen werken, de bedrijven die content developers zoeken zijn vooral gericht op toerisme. In Parijs bieden ze vooral stages aan en banen in de accounting en financiën. In Parijs zul je in de accounting en financiën sector ongeveer €51.153 verdienen terwijl het bedrag in Nederland €42.350 is.

Italië 

Van alle onderzochte Europese landen scoort Italië  het laagst. Vooral in de verpleegkunde en in de marketing zijn ze op zoek naar Nederlanders die in Italië  kunnen werken. 18% van de banen komen uit Lombardije, 12% uit Toscane en 70% van de overige vacatures zijn gelijkwaardig verspreid tussen de andere delen van Italië.

Afrika

Zuid-Afrika

De vacatures in Zuid-Afrika zijn vooral in de IT en engineering sector.  Daarnaast zijn de vacatures vooral in de Westerse Kaap en Gauteng. Het gemiddelde aangeboden salaris in Johannesburg is R368.000 dat is omgerekend €25.760.

Azië

Singapore

Singapore heeft een variatie aan banen voor mensen die de Nederlandse taal beheersen, er is niet één sector die boven alle andere uitsteekt. Binnen de Nederlandse Ambassade in Singapore zie je opvallend veel vraag naar verschillende functies.

Rusland

In Rusland zijn ze vooral op zoek naar werknemers die kunnen werken als vertaler of iemand die een specialist is van de Nederlandse taal. De vacatures zijn vooral in de Moscow regio gevestigd.

India

In India komt 92% van de aangeboden vacatures vanuit de IT sector. Het varieert van een SAP consultant naar een software architect. De overige 8% bestaat uit sales en recruitment vacatures.

Australië

In Australië  ligt de vraag vooral tussen consultancy en sales banen. Daarnaast zijn de meest voorkomende locaties Nieuw-Zuid-Wales en Queensland.

Noord-Amerika

Verenigde Staten

De vraag naar Nederlandstalige werknemers zit ook in de Verenigde Staten vooral in de banen zoals vertaler en klantenservice. 30% van alle aangeboden vacatures zijn gevestigd in California. Daarnaast zie je dat veel banen vooral bezig zijn met internationaliseren en dat ze ook op zoek zijn naar werknemers die andere soorten talen spreken.

Canada

In Canada is er minder vraag naar werknemers die de Nederlandse taal beheersen in vergelijking met Verenigde Staten. Maar ook hier zie je dat ze vooral op zoek zijn naar vertalers maar ook instructeurs, vooral in Ontario en Quebec.

Zuid-Amerika

Brazilië

In Brazilië  is er overduidelijk vraag naar docent Nederlands en vertalers. Daarnaast is er ook een grote banenaanbod voor banen in de HR sector. 93% van de aangeboden vacatures komen uit São Paulo.

 

Dit artikel is aangeleverd door Adzuna.nl, Adzuna doorzoekt duizenden websites zodat je dit niet zelf hoeft te doen en verzamelt miljoenen vacatures, zodat elke baan wereldwijd te vinden is op een plek.