Onderwijs

Nederlands onderwijs in het buitenland

Gaat u emigreren of voor een korte periode naar het buitenland, met schoolgaande kinderen, dan heeft u vast gepiekerd over welk onderwijs het beste voor uw kinderen is. Is het verblijf tijdelijk, dan is wellicht Nederlands onderwijs wenselijk. Gaat u voor een zeer lange periode of permanent, dan is lokaal onderwijs of internationaal onderwijs waarschijnlijk de beste keuze, wel of niet aanvullend met Nederlands onderwijs.
Het maken van de juiste keuze is echter niet eenvoudig. Factoren als budget, scholen ter plaatse, inzet en mogelijkheden van de ouders, de nieuwe woon- en werksituatie en de duur van het verblijf spelen een grote rol.

Er is een toenemend besef van het belang van het behouden van de Nederlandse taal en cultuur. Het aantal leerlingen dat in het buitenland Nederlands onderwijs volgt is de afgelopen jaren sterk gestegen.
Een belangrijke reden om te kiezen voor het Nederlands onderwijs is de goede aansluiting op het Nederlandse schoolsysteem bij een eventuele terugkeer, zowel in gezinsverband als voor een vervolgopleiding of studie.
De Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland bevordert, ondersteunt en adviseert het Nederlands onderwijs in het buitenland in opdracht van het Ministerie van OCW. De scholen en organisaties voor afstandsonderwijs (zoals Wereldschool, World Wide Juf, Edufax, Stichting IBID) die zijn aangesloten bij de Stichting NOB ontvangen via de stichting subsidie van de Nederlandse overheid. Zowel de scholen als de organisaties voor afstandsonderwijs staan voor de kwaliteit van het onderwijs onder toezicht van de Nederlandse Onderwijsinspectie.
Op de website van de NOB, Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland, vindt u een Scholen Zoeker, hiermee kunt u checken of er een Nederlandse school in de buurt is.

Heeft u een specifieke vragen dan kunt u contact opnemen met de NOB.

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland
Parkweg 20a
2271 AJ Voorburg
Nederland
T +31 (0)70 386 66 46 (algemeen)
F +31 (0)70 387 31 54
E info@stichtingnob.nl

 

De wereldschool

De Wereldschool is erkend door het ministerie van Onderwijs en Cultuur en biedt onderwijs aan kinderen (van 2 t/m 18 jaar) in het buitenland. In meer dan 109 landen wereldwijd volgen leerlingen het onderwijs op afstand. Leerlingen worden begeleid door bevoegde docenten, krijgen feedback op gemaakte opdrachten en toetsen, en hun voortgang worden bijgehouden. Bij de Wereldschool kunnen leerlingen op ieder moment van het jaar instromen en op hun eigen tempo met hun eigen planning de lessen doorlopen. Daarnaast is er de mogelijkheid om online of offline aan de slag te gaan met het lesmateriaal van de Wereldschool én kan er een keuze gemaakt worden in wekelijks een Skypeles volgen of grotendeels zelfstandig met een ouder de lessen doorlopen.

Het volgen van het vak Nederlands of andere reguliere schoolvakken, zoals begrijpend lezen, geschiedenis of wiskunde, behoren tot het programma-aanbod van de Wereldschool.

Bekijk de lesinformatie op de website: www.wereldschool.nl

 

Zie ook de categorie “Nederlands Onderwijs buitenland” in onze bedrijven directory.

Onderwijs op Afstand

Worldwidejuf.com – Wereldschool.nl – Inio.nl – Edufax.nl – Stichtingibid.org – Nederlandsonderwijs.com – LanguageOne

Meertalige kinderen

Meertalig.nl – Tweetaligekids

Wereldwijd moedertaal- en cultuuronderwijs

Wereldwijd moedertaal- en cultuuronderwijsVoor Nederlandse kinderen in het buitenlandSpannend… binnenkort vertrek je met jouw gezin naar het buitenland. En daar horen een paar belangrijke keuzes bij. Eén daarvan is de keuze voor het onderwijs van je...

Laatste NIHB Tweets

Internationale verhuizers

Zoek op onderwerp

Word lid van het NIHB

Blijf op de hoogte en ontvang gratis nieuws, tips en updates voor Nederlanders die tijdelijk of permanent in het buitenland verblijven.

 

 

Uw aanmelding is geslaagd.

Share This