Nederland Wereldwijd

nov 20, 2021 | Consulaire dienstverlening, Terugkeer

Naamswijziging 24/7 Contact Center

Per 1 november 2021 gaat het 24/7 BZ Contactcenter verder als Nederland Wereldwijd. Al jaren kunnen Nederlanders in het buitenland en niet-Nederlanders in het buitenland die een relatie met de Nederlandse overheid hebben, terecht op www.nederlandwereldwijd.nl en bij het Contactcenter voor vragen en diensten van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals reisdocumenten en consulaire hulp.

Aan die dienstverlening heeft Nederland Wereldwijd de afgelopen anderhalf jaar stapsgewijs informatie en diensten van veel andere overheidsinstellingen toegevoegd. Meer informatie hierover via onderstaande link.


https://www.nederlandwereldwijd.nl/over-nederlandwereldwijd-nl


Stappenplan terugkeer naar Nederland

Stichting GOED heeft samen met Project Buitenland van NederlandWereldwijd.nl gewerkt aan het life-event Terugkeer. Na veel research en gesprekken is op 11 november het Stappenplan terug naar Nederland verhuizen (remigreren) life gegaan.
https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/terug-naar-nederland-verhuizen-remigreren
Het stappenplan is nog in ontwikkeling en aanpassingen zijn mogelijk, jullie feedback is daarom belangrijk.

We hopen dat het veel terugkerende Nederlanders en hun families op weg helpt.

We ontvangen graag jullie feedback over het life-event

Staat van het Consulaire

Wat is de consulaire dienstverlening die Buitenlandse Zaken biedt, wat zijn de ontwikkelingen en waar zitten de uitdagingen. Dat wordt jaarlijks uiteengezet in de Staat van het Consulaire. Hoofdstuk 4 gaat over Nederlanders die buiten Nederland (gaan) wonen, werken of studeren gaat. Onderwerpen die worden besproken zijn o.a.: Reis- en identiteitsdocumenten, Legalisatie, aktes en verklaringen, Nederlandse nationaliteit en DigiD.

Download hier het volledige pdf document

 

Lees onze laatste nieuwsbrief