Met apen in de tuin

mrt 3, 2017 | Nieuws

Persbericht

Jeugdboek over een expatgezin 

Wat als je ouders ineens besluiten om naar Azië te verhuizen? De zusjes Eva en Saar gaan in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, wonen. Dat is wel even wennen. Een internationale school, een andere taal, tropische warmte en apen in hun achtertuin.  Groep 7 heet ineens grade 5 en in groep 8 zit je al op de middelbare school. Eva en Saar beleven het ieder op hun eigen manier en vinden uiteindelijk hun plek in deze zo andere wereld.

Jeugd/kinderboek (9-12 jaar)

ISBN 978-94-0223-181-6

€ 19,99

Te bestellen bij:

boekscout.nl en iedere Nederlandse boekhandel 

Auteur

Marianne Simons (1973), moeder van 4 en psychologe, woont met haar gezin al geruime tijd in het buitenland. Een aantal jaren hiervan heeft ze in Kuala Lumpur doorgebracht. Met dit verhaal tracht zij de worsteling te vangen van het afscheid nemen van het bekende en het omarmen van het onbekende in een vreemd land ver van huis. In een grappig, spannend en soms ook ontroerend verhuisavontuur.

“Het is voor mijn kinderen lastig gemotiveerd te blijven om Nederlandse boeken te lezen. Met Met Apen in de Tuin hoop ik een Nederlands boek te hebben geschreven, dat past bij de belevingswereld van Nederlandstalige kinderen in het buitenland. Het speelt zich af in een internationale (school)omgeving, waarin ieder expatkind zich zal kunnen herkennen.”              

Marianne Simons