Huwelijks- en erfrecht Informatie bijeenkomsten in Frankrijk

sep 27, 2018 | Huwelijks- Erfrecht

Voorlichting van Nederlandse en Franse notarissen over huwelijks- en erfrecht

In het kader van de European Day of Justice organiseren het Nederlandse en het Franse notariaat in het najaar van 2018 vier bijeenkomsten in Frankrijk voor Nederlanders in Frankrijk. Daar geven een Nederlandse notaris en een Nederlands sprekende Franse notaris voorlichting over recente ontwikkelingen in het Europese huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Welk recht (Nederlands of Frans) is van toepassing op mijn huwelijk; en als ik kom te overlijden; wat is het verschil; kan dat automatisch veranderen in de loop van de tijd; wat is er veranderd nu in het Nederlandse recht niet meer per definitie algemene gemeenschap van goederen geldt? Dit soort vragen komen aan de orde.
Een soortgelijke bijeenkomst vorig jaar in Straatsburg stelden de Nederlanders daar zeer op prijs.

Het programma is als volgt;

Donderdagavond 25 oktober 2018
Lyon/Charbonnieres-les-Bains

Meer info

Dinsdagavond 6 november 2018
Parijs

Meer info

Zaterdagmiddag 17 november 2018
Le Thoronet

Meer info

Deelnemers namens het Franse notariaat zijn Patrick-Léon LOTTHE, notaris in Bailleul en Voorzitter van het Institut Notarial Européen et International (INEI) en Michiel VAN SEGGELEN, notaris in Grenoble.
Deelnemers namens het Nederlandse notariaat zijn Mireille BOSSCHER, kandidaat-notaris in Den Haag, Gerben GRAMSER, notaris in Amsterdam, Fleur NOLLEN, kandidaat-notaris in Den Haag, en Monique ROMBOUTS, notaris in Zundert.

Zie voor informatie van de Notarissen van Europa:

Over huwelijk en partnerschap: http://www.coupleseurope.eu/

Over erfenissen en testamenten:
http://www.notaries-of-europe.eu/index.php?pageID=224

Bron: www.knb.nl