Hoe kies je de juiste verhuisdozen voor jouw internationale verhuizing?

Dozen in alle soorten en maten

Een verhuisdoos is niet zomaar een verhuisdoos, er zijn veel verschillende soorten dozen te vinden in een speciaalzaak zoals de verhuisdozenstore. Het is slim om niet zomaar de eerste de beste dozen te kopen die geschikt lijken voor je spullen. Je moet de juiste maat dozen kopen die passen bij jouw spullen en ook letten op het maximale draaggewicht van de doos.

Het zou bijvoorbeeld vervelend zijn als de doos tijdens het verhuisproces breekt omdat deze te zwaar beladen is met serviesgoed en zo zelfs je serviesgoed kapot kan vallen tijdens de reis. Daarnaast moet er in alle verhuisdozen genoeg laadruimte zijn voor al je spullen. Wist je bijvoorbeeld dat er speciale hoge verhuisdozen bestaan met een kledingrail waarin je mooie kleding aan kledinghaakjes kunt hangen?

Op die manier hoef je je dure pak niet op te vouwen als een vodje en van alles te strijken na het uitpakken. Wel zo lekker als je na een heftige verhuizing meteen alles uit wilt pakken en snel jezelf wilt settelen op een nieuwe plek.

Let daarnaast bij de grootte van de dozen op het stapelen van producten. Soms is het beter verschillende kleinere dozen te hebben die je makkelijker en soepeler draagt en niet zodanig volpropt dat alles tegen elkaar aangedrukt zit en stuk kan gaan.

Kartonnen of plastic dozen?

We verhuizen vaak met kartonnen dozen; toch zijn plastic dozen weerbaarder. Waarom is het alsnog niet verstandig alles in plastic dozen in te pakken? De belangrijkste reden is dat je kartonnen verhuisboxen kunt opvouwen en recyclen na gebruik. Plastic dozen kun je ook hergebruiken, maar als je alles in plastic dozen stopt, zit je voor een lange tijd opgescheept met deze dozen.

Kies dus alleen dit soort dozen voor bepaalde spullen die echt heel waardevol en breekbaar zijn en gebruik de plastic dozen na afloop voor de opslag van andere spullen in je nieuwe woning. Voor alle andere spullen zijn kartonnen verhuisdozen toch altijd nog je beste optie.

Zorg ook voor het juiste inpakmateriaal

Goede dozen vinden is cruciaal voor een soepele verhuizing, maar het is zeker zo cruciaal om alles in de dozen goed in te pakken met het juiste inpakmateriaal. Je kunt breekbare spullen sowieso combineren met kussens, kleding, handdoeken of lakens voor genoeg demping tijdens de reis. Toch heb je ook daar vaak niet genoeg aan om alles veilig in te pakken.

Om dozen netjes en zorgvuldig in te pakken zijn aanvullende materialen nodig. Denk aan bubbeltjesplastic dat breekbare spullen stapelen een stuk veiliger maakt. Ook kranten, die dienen als opvulling zodat spullen niet schuiven, zijn heel handig. Daarnaast is natuurlijk een rol tape onmisbaar om dozen en spullen goed bij elkaar te houden.

Koffers en reistassen

Je verhuist naar een ander land vaak niet alleen met dozen. Als je spullen op een slimme manier wilt verhuizen, is het handig om ook veel spullen, zoals kleding, in te pakken in grote rolkoffers en reistassen. Op die manier kun je bij aankomst in een nieuw land veel beter plannen. Maak gebruik van slimme tips om je koffer zo goed mogelijk in te pakken en zoveel mogelijk mee te nemen.

Stel je voor dat je je spullen laat verhuizen, maar je bent zelf eerder op de nieuwe locatie dan je spullen. Dan wil je graag zoveel mogelijk al uitpakken en bij de hand hebben. Door in te pakken in koffers is dat een stuk makkelijker geworden. In die koffers pak je het hoognodige, zodat je dat ter plekke meteen kunt gebruiken.

Zelf verhuizen of laten verhuizen?

Je hebt de juiste verhuisdozen gekozen en hebt alles netjes ingepakt. Nu rijst de vraag hoe je de spullen gaat verslepen van Nederland naar het buitenland. Als je veel spullen hebt en deze zelf gaat vervoeren, loop je vaak tegen een aantal problemen aan: je moet een verhuiswagen huren die je in een ander land kunt terugbrengen, anders reis je heen en weer. Als de reis lang duurt, moet je bovendien vrije dagen opnemen of je weekend opofferen aan rijden.

In veel gevallen kan een verhuisservice inhuren op het oog dus duurder lijken, maar door het gemak en de snelheid, heb je er ook veel voordeel mee. Je houdt simpelweg meer tijd over om iets anders te doen voor jezelf.

Spullen tijdelijk opslaan in Nederland

Als je vaak zelf heen en weer rijdt, is er ook een andere optie: je verhuisdozen inpakken en deze tijdelijk opslaan in Nederland. Je kunt op die manier je spullen in een overbruggingsperiode opslaan in een groot pakhuis waar alles veilig is opgeslagen voor jou. Dat is met name interessant als je bijvoorbeeld start in een tijdelijke gemeubileerde huurwoning in je nieuwe woonland en later wilt overstappen naar kale huur of een koopwoning.

Als je liever helemaal met een schone lei begint, zou je er ook voor kunnen kiezen om je oude spullen te verkopen. Wanneer je bijvoorbeeld een appartement verkoopt in Nederland voor je vertrekt, zou je dat ook kunnen doen met de hele inboedel erbij. Dat kan ook voor potentiële kopers interessant zijn.

 Extern Artikel