Het woon- en werkavontuur van je leven in Portugal!

Steeds meer mensen gaan de uitdaging aan en nemen een stap in het onbekende. Na jaren in Nederland gewoond te hebben is het tijd om van het expatleven te proeven. Hoewel Nederland veel te bieden heeft, valt er ook zo ontzettend veel te ontdekken en te leren in het buitenland. Het zou toch zonde zijn als je deze kans aan je voorbij laat gaan? 

Portugal is niet alleen een razend populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, maar het is ook erg aantrekkelijk voor expats. Naast het warme weer, de lage kosten van levensonderhoud en de prachtige gouden stranden zijn er ook nog eens tal van carrièremogelijkheden voor Nederlanders in Portugal te vinden! Lees snel verder om meer te weten te komen over werken en wonen in Portugal. Wie weet wordt jouw emigratiedroom binnenkort werkelijkheid!

Wat heb je nodig om in Portugal te werken

Als burger van de EU is het makkelijk om naar Portugal te verhuizen. Je hoeft niet te wachten op een werkvisum en kunt eigenlijk meteen met je droombaan in Portugal starten. Zodra je in Portugal bent is het handig om zo snel mogelijk een Portugese bankrekening aan te vragen. Gelukkig is dit eenvoudig te regelen en je kunt kiezen uit diverse banken, waaronder Banco BCP en Millennium BCP. 

Daarnaast raden wij je ook aan om een particuliere zorgverzekering af te sluiten in Portugal. Hoewel het hebben van een particuliere zorgverzekering niet verplicht is als je in Portugal werkt, is het wel fijn en handig om dit te doen. Met een particuliere zorgverzekering profiteer je namelijk van bepaalde voordelen. Zo ben je bij sommige behandelingen bijvoorbeeld sneller aan de beurt. 

De carrièremogelijkheden in Portugal

Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over het vinden van een leuke baan in Portugal. Er zijn namelijk veel multinationals (zoals Zalando en Google) die hun klantenservice in Portugese steden zoals Lissabon en Porto vestigen. Deze bedrijven zijn continu op zoek naar Nederlandse klantenservice medewerkers die van communicatie houden en in een internationale omgeving willen werken. Wil jij juist graag in de horeca werken? Dan is dat ook geen probleem, want er zijn heel veel gezellige, bars, winkels en restaurants in Portugal die nieuwe collega’s zoeken. Vooral in het hoogseizoen. 

Hoe vind ik een baan in Portugal?

Wij raden je aan om een baan te vinden alvorens je daadwerkelijk naar Portugal vertrekt. Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk digitaal solliciteren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Anywork Anywhere. Hier vind je diverse vacatures in verschillende mooie landen, waaronder Griekenland, Malta, Spanje en natuurlijk Portugal. Er is voor ieder wat wils: Van Travel Consultant, klantenservice medewerker en Content Moderator tot aan Payroll Specialist. Bovendien kun je je werkzaamheden in het Nederlands uitvoeren en het hebben van ervaring is meestal niet nodig.