Emigreren Canada

mrt 4, 2017

Emigreren naar Canada

Canada is nog altijd één van de populairste landen voor emigratie onder de Nederlanders. Een zeer veelzijdig land met zeeën van ruimte, een overvloed aan natuur over het algemeen lagere woonlasten en ook een welvarend land met een vriendelijke en tolerante bevolking. Vooral na de Tweede Wereldoorlog was Canada een paradijs voor veel Nederlanders. Duizenden Nederlanders vertrokken naar Canada voor een beter leven. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog vertrokken gedurende de jaren ’40 en ’50 ruim 180.000 Nederlanders naar Canada. Van de 34 miljoen inwoners van Canada zijn er ruim één miljoen die Nederlandse voorouders hebben. Ook tegenwoordig blijken weer veel Nederlanders te overwegen naar Canada te emigreren.

De voornaamste redenen om naar Canada te emigreren:

  • Veel minder overheidsbemoeienis voor zelfstandig ondernemers
  • Veel ruimte en de mooie ruige natuur
  • Een vraag naar skilled workers en hoog opgeleiden
  • Een transparant emigratie proces
  • Optimistische en relaxte levenshouding
  • Vrij makkelijk voor Nederlanders om te integreren

 

Emigratie mogelijkheden

Om naar Canada te kunnen emigreren heeft u een permanente verblijfsvergunning nodig. U kunt hiervoor in aanmerking komen indien u voldoet aan de door de Canadese overheid gestelde voorwaarden. Uw aanvraag moet voldoen aan de criteria geldend voor één van de onderstaande categorieën:

Skilled Worker and Professionals

Je heb een zogenaamde ‘arranged employment’ nodig, wat inhoudt dat de aanvrager een goedgekeurd full-time baanaanbod voor onbepaalde tijd heeft gekregen van een Canadese werkgever.

Meer info

Canadian Experience Class

Tijdelijke werknemers en studenten, kunnen een Permanente Verblijfsvergunning aanvragen onder deze immigratiecategorie, mits ze aan bepaalde eisen voldoen.

Meer info

Business Immigrant Program

Dit programma is bedoeld voor mensen die een eigen bedrijf willen opzetten en reeds zelfstandig ondernemer zijn en/of aantoonbare managementkwaliteiten bezitten. Canada kent drie categorieën voor de Business Immigrant: Investors, Entrepreneurs en Self-employed. Iedere categorie heeft eigen criteria waaraan moet worden voldaan.

Meer info

Sponsoring your Family

U kunt uw permanente verblijfsvergunning via de Family Class aanvragen als (huwelijks)partner, minderjarig kind of als (groot)ouders. Echter directe familieleden (ouders, partners, meerderjarige kinderen) in Canada moeten garant staan en minimaal de Landed Immigrant status hebben.

Meer info

Provincial Nominees

Naast de eerder genoemde mogelijkheden om uw permanente verblijfsvergunning te verkrijgen, is er ook een mogelijkheid om dit via een zogenoemd Provincial Nominee Program (nominatieprogramma) te regelen. Dit programma verschilt per provincie. Via deze weg is het verwerkingsproces aanzienlijk korter.

Meer info

Alle emigratie informatie is te vinden op de website van de overheid

en

CIC (Citizen and Immigration Canada) Help Centre

Waar te vestigen

Met een totale oppervlakte van 9.970.610 vierkante kilometer en ruim 34 miljoen inwoners is Canada het op een na grootste land ter wereld. Het land heeft grote contrasten qua natuur, klimaat en bevolkingsdichtheid. De meeste mensen wonen aan de west en oost kant en de minste in het midden van Canada, waar zich de uitgestrekte prairies bevinden. Grote delen van Canada hebben zeer koude winters met temperaturen die in het noorden en op de prairies regelmatig onder de -40° Celsius duiken, maar daarentegen vaak erg warme zomers. Een uitzondering zijn de kustgebieden in Brits-Columbia waar milde en regenachtige winters en warme zomers voorkomen. Waar je gaat wonen is dus sterk afhankelijk van wat je uiteindelijk in Canada wil gaan doen.

 

Verhuizen naar Canada

Verschillende internationale verhuisbedrijven kunnen u adviseren over uw verhuizing naar Canada. Daarnaast zijn er veel internationale verhuisbedrijven die internationaal samenwerken, iets wat ook flink kosten kan besparen. Daarom raden wij u aan, wanneer u naar Canada gaat verhuizen, verschillende verhuisoffertes te vergelijken. Dit kunt u gratis en vrijblijvend doen door ons online formulier zo volledig mogelijk in te vullen. U ontvangt vervolgens per email 6 verschillende internationale verhuisoffertes.

Top 10 places to live

Volgens Moneysense de 10 beste plaatsen voor immigranten om te wonen in Canada:

Zes steden in Ontario

Burlington #1, Vaughan #2, Richmond Hill #4, Toronto #5, Oakville #6, Markham #9);

Drie steden in British Columbia

(West Vancouver #7, Saanich #8, Vancouver #10)

Een stad in Alberta

(Calgary #3).

Dus de provincies Ontario, British Columbia en Alberta zijn iets om over na te denken.