Dierenparadijs in Frankrijk

Je hoort wel vaker verhalen van Nederlanders over de grens die zich inzetten voor zwerfdieren of dieren in nood. 

Zo ook Laurenca en Henk, zij hebben een prachtige plek in Frankrijk voor dieren die dringend een onderkomen, liefde en verzorging nodig hebben. Dikwijls zieke en verwaarloosde dieren die ze een laatste prachtige tijd geven met alle vrijheid en gezelschap van soortgenoten en andere dieren. Er lopen ondertussen bijna 150 dieren rond, van konijnen, eenden, kippen, schapen, geiten, honden en katten tot varkens en paarden, ze zijn allemaal welkom. De dieren mogen hier oud worden en worden niet herplaatst.

Hoe het begon

Laurenca ving in Nederland al wat dieren op vanwege haar werk bij de dierenbescherming, nadat ze met Henk hun eerste huisje samen hadden groeide de dierenopvang gestaag. Ze besloten naar België te verhuizen voor meer ruimte, maar ook hier bleef de opvang groeien en moesten Laurenca en Henk weer op zoek naar meer ruimte. Zo zijn ze na een lange zoektocht, met hun 85 dieren in Frankrijk terecht gekomen, waar op de boerderij nu nog voldoende ruimte is voor alle dieren.

Foto’s en verhalen

In de NIHB Facebook groep delen ze met regelmaat mooie en leuke foto’s en verhalen over het wel en wee op de boerderij. Het is hard werken en het Dierenparadijs kan voortbestaan door donaties en vrijwilligers.

Naast de dagelijkse werkzaamheden geniet Laurenca er enorm van om de dieren te fotograferen. Ze probeert in beeld te brengen hoe ze leven en welke bijzondere vriendschappen er gesloten worden. Ze loopt dan ook vaak met een camera om de schouder om niet mooie momenten te missen die ze kan vastleggen.

Dierenkalender 2022

Al een paar jaar maken ze een selectie uit deze foto’s voor een kalender. Met de opbrengst kunnen ze dan weer de broodnodige materialen kopen en bijvoorbeeld medische kosten. Zo hebben ze vorig jaar met de kalenderverkoop een vervoermiddel (trailer), wat hekwerken en dierenarts kunnen betalen.

 

Hieronder de voorbeelden van de kalender uit 2021

De luxe met 12 grote en 6 kleinere foto's per maand voor 17.50 euro excl verzenden.

Gewone dierenkalender met 12 grote foto's voor 12,50 euro exclusief verzending

Informatie hoe de kalender te bestellen; 

Per mail: anjou.refuge@gmail.com onder vermelding van kalender.

Per Facebook Messenger: https://www.facebook.com/DierenparadijsFR

Andere mogelijkheden om te doneren of ondersteuning te bieden

Bank gegevens

Association Paradis d’Animaux

IBAN: FR76 1027 8394 0300 0215 8260 129

BIC: CMCIFR2A

Adres

Paradis d’Animaux

40 La Bougraie

49220 Vern d’Anjou

Website: http://www.dierenparadijs-anjou.com/Dierenparadijs/Welkom.html