De Overgang

jan 15, 2017 | Ferrie Westphaal, Uit het leven gegrepen

Dit gebeurt ook in het buitenland!

De hormonen -en gemoed verandering van de vrouw op latere leeftijd bedoel ik met bovenstaande titel.
Moeten wij daar als man iets van vinden? Ik word er mee geconfronteerd en ga er wat van vinden!
Je hoort er wel eens over maar dat betreft je moeder of oma dus is het iets voor later. Later komt vanzelf en eerder dan je denkt. En nu is het voor mij later!

Het schijnt dat overgangsverschijnselen zich in degradaties voordoet, niet iedere vrouw heeft extreme klachten. Ik kan alleen beschrijven wat ik hoor en meemaak, mannen doe je voordeel met wat er nu gaat komen. Je bent er zomaar nog niet achter wanneer het zover is. Enkele tips of aanwijzingen: Het moment dat je partner (aangenomen dat het een vrouw betreft) zichzelf plotsklaps begint toe te wuiven met een folder van het kruitvat of Etos dan wijst dat op een hitte aanval, dat hoeft nog niets te betekenen, we hebben het allemaal wel eens warm. Als je dan zegt dat ze zich aanstelt omdat het niet warm is! en je krijgt de wind van voren is het tijd om eens te fronsen.Wijs haar er dan eens op waarom ze zo naar je uitvalt, mocht het antwoord zijn dat ze de laatste tijd zo slecht slaapt behoef je niet meer te fronsen dan is het beter om begripvol te knikken en je conclusie te trekken… het is zover!
De overgang heeft iets gemeen met de treinovergang, je moet soms wachten tot het rode licht gedoofd is
.
Vrouwen in de overgang kan volgens deskundigen jaren duren soms meer dan een decennium. Overgang is een onduidelijke beschrijving er zijn voor vrouwen meer overgangen :
1e overgang van meisje naar vrouw
2e overgang van vrouw naar moeder
3e overgang van vruchtbaar naar onvruchtbaar
Eventuele 4e overgang naar het hiernamaals, is een geloofskwestie en staat niet zo vast als de eerste drie.

Potdorie altijd die vrouwen krijgen het voor hun kiezen het begint al vanaf dat ze van meisje vrouw worden, menstruatie en de bijbehorende klachten kunnen tot de overgang duren. Het baren van kinderen, ook geen kleinigheid.
Dat is iets wat wij (mannen) ons nooit kunnen voorstellen, het moment dat ik daar aan denk om zelf een kind te krijgen doet me al gruwen. Ja ik weet ook wel dat de vrouw niet langs haar plasbuis baart dat zou nog meer zeikers op de wereld brengen maar het kind gaat er toch vlak langs en niet zonder pijn.
Het is jammer dat je als man eerst ouder moet worden om daar meer respect voor te hebben.
Misschien moeten we er iets mee doen, met het feit dat de overgang intreed.
Een nationale herdenkingsdag er bestaan genoeg dagen in een jaar die ergens aan refereren of gevierd moeten worden zoals: Valentijn, Moederdag, Secretaressedag, Rokjesdag, etc.
Ik stel voor om een nationale EE dag (einde eisprongdag) te introduceren, een soort herdenkingsdag ergens in het voorjaar onder het motto: “Het kan zomaar je laatste eisprongdag zijn” dat zou een aardige erkenning kunnen zijn voor al die vrouwen die dit ondergaan.

Wij zelf (mannen) lijden er natuurlijk zelf het meest onder laat dat duidelijk zijn! En dan vergeet ik even licht wat je kan overkomen als je een lesbische relatie hebt “een dubbele overgang” dan zou je het “spoor” wel eens bijster kunnen raken.
Stemmingswisselingen kunnen je verward doen raken. Je lief aankijken kan omslaan in een duivelse blik zonder dat je weet wat je hebt uitgevreten.
Als je een auto wilt kopen stelt ze dat de oude nog niet kapot is en als die kapot gaat had je maar een nieuwe moeten kopen. Ze heeft meer aandacht nodig en attentie je dient haar af en toe te verrassen met een etentje of cadeautje. Het is niet aan te raden om het nu populaire boek vijftig tinten grijs voor haar te kopen en als je het toch doet is het beter om te benadrukken dat het om een fictie of geschiedenisboek gaat. Het is ook niet aangenaam om in je nachtrust gestoord te worden omdat vrouwlief theatraal wapperend vanwege een opvlieger het bed weer eens verlaat en later als een afgekoelde ijsberin weer in bed stapt.
Bij de overgang is de behoefte aan knuffelen en aandacht groter dan de lust in seks, daar moeten we wat ontberen. En als die behoefte dan toch eens vervult moet worden door beiden is het ook niet altijd alles door de hormoonverandering. De gepassioneerde (lees gepensioneerde) vrijpartij loopt niet meer zo gesmeerd als voorheen. Het gevolg is dat je “grote” vriend die zijn viriliteit ook al wat heeft verloren vanwege zijn leeftijd je het feestje maar eens wat vaker overslaat. Het is niet anders, het idee dat als de vrijpartij gaat lijken op “fluiten met je mond vol beschuit” ontneemt je wel enige lust knuffelen is dan een goede optie.
Ik kan jullie gerust stellen mannen het komt later allemaal goed.
Ik hoop na deze overgangsperikelen dat jullie (vrouwen) nog heel veel onvruchtbare jaren tegemoet kunnen zien.

O ja, het is zondag vandaag ik ga mijn vrouw verwennen met een ontbijtje op bed …op het menu staat vandaag : Wentelteefjes en roerei

Groet, Ferrie