De Jonge Expats Podcast: Veel vragen, weinig antwoorden!

Iedereen hoort de term ‘expats’ wel eens. Gewoon van die mensen die in het buitenland wonen om daar te werken – is vaak de gedachte. Maar hoe is het nou om als Nederlandse expat in het buitenland te wonen en te werken? Hoe kom je tot die beslissing en hoe zet je dan echt die eerste stap er naartoe? En hoe bouw je een heel leven op in een nieuwe stad?

Veel vragen, weinig antwoorden was onze conclusie. Daarom zijn wij (Ringo Verkley, Lauren Kooitje, Mathijs van Hasselt, Boudewijn Boot & Josephine van der Spek) De Jonge Expats Podcast gestart. Wij zijn 5 jonge expats die de afgelopen jaren een voor een naar Dublin zijn verhuisd om het avontuur van ons leven aan te gaan. In seizoen 1 van De Jonge Expats Podcast praten wij over de hele ‘expat journey’ van A tot Z, chronologisch verdeeld over 8 afleveringen. Denk aan hoe het is om als Nederlander naar Dublin te verhuizen en daar te wonen. Het doel? Anderen inspireren om diezelfde stap te zetten! Of het nou Dublin is of een ander land of stad, wij geloven dat iedere expats iets heel bijzonders meemaakt en wij dit moeten delen met de rest van Nederland!

Het eerste seizoen nemen wij de luisteraar mee naar het leven als expat in Dublin, maar wie weet waar het volgende seizoen over gaat… Stay tuned!

Ps. Wij staan heel erg open voor feedback & ideeën. Deze kun je mailen naar dejonge.expats@gmail.com. Laten we met zijn allen Nederland inspireren door onze bijzondere verhalen te delen!

Seizoen 1 – Dublin, Ierland

  • Aflevering 1: Keuzestress. Hoe kom je tot de beslissing naar Dublin te verhuizen voor werk?
  • Aflevering 2: Sociale Prikkels. Hoe zijn je eerste dagen in een nieuw land en hoe settle je?
  • Aflevering 3: Je Eerste Guinness. Culinair Dublin en de welbekende live muziek
  • Aflevering 4: Gate H. Hoe is het als vrienden en familie overkomen?
  • Aflevering 5: Cultuur Shock. Wat gaat er nou echt heel anders in Ierland?
  • Aflevering 6: Lust, Liefde & Lat. Hoe vind je liefde in een nieuw land of hoe onderhoud je een relatie op afstand? Met een gastspreker!
  • Aflevering 7: Good Habits Bad Habits. Welke routines bouw je op en welke praktische tips over Ierland moet je weten? Met een gastspreker!
  • Aflevering 8: Toekomstplannen. Hoe kijken we terug op onze tijd en wat zijn de toekomstplannen?

Luister nu op Spotify ons eerste seizoen over het expatleven in Dublin!