Counseling en coaching

Emigreren is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven en heeft emotionele gevolgen voor uzelf, uw gezin, partner, vrienden en familie. Men neemt afscheid van het sociale leven, een baan, verenigingen en clubs en andere evenementen waar men aan deelneemt. Voor veel mensen de beste beslissing van hun leven, voor andere een teleurstelling of een mengeling van tegenstrijdige gevoelens. 1 op de 3 Nederlanders die zijn geëmigreerd keren na enkele jaren in het buitenland gewoond te hebben terug. Het is soms een innerlijke strijd van de voor en nadelen afwegen. Je omarmt en geniet van het nieuwe thuisland, maar mist de familie, vrienden en de Nederlandse mentaliteit en gewoonten. Soms wil je terug, maar kan je niet, vanwege persoonlijke omstandigheden.

Blijf er niet alleen meezitten, praat met de mensen om je heen en uit je gevoelens. Is dit niet mogelijk, zoek dan hulp van buitenaf.

 

Aeffectivity therapy + coaching

Is een moderne psychologenpraktijk die zich met behulp van gesprekken en online therapie richt op mensen met psychische klachten. We richten ons specifiek op Nederlandse expats en emigranten en hun kinderen. Waar ter wereld je ook woont, Aeffectivity ondersteunt je om je gedachten te ordenen, je zelfgevoel te verstevigen en je effectiviteit te hervinden. Kies je voor Aeffectivity, dan is een Nederlandse psycholoog altijd dichtbij. http://www.aeffectivity.com

 

Wereld Wijd Welkom

Begeleidt kinderen en hun gezinnen bij het vertrekken naar het buitenland, bij opvoedvragen gedurende verblijf in het buitenland en zeker niet onbelangrijk, bij de terugkeer naar Nederlandse bodem.

Cosmea Coaching

Mijn naam is Anne-Marie Faassen en ik begeleid expatriates en hun gezinnen bij het anticiperen en reageren op de (emotionele) impact die een verhuizing naar het buitenland kan hebben op het gezin, partner en kinderen.
Ik ben niet alleen gediplomeerd therapeut maar ook ervaringsdeskundige. Zeven jaar was ik, toen ik met mijn ouders en zusje naar Nigeria vertrok om enkele jaren later naar Singapore te verhuizen. Een prachtige ervaring, die mij heeft gemaakt tot wie ik ben. Maar ook een ervaring die – achteraf bezien – een enorme impact heeft gehad op mijn ontwikkeling als persoon.  Mijn ouders hebben vanzelfsprekend goed nagedacht over de verhuizing van hun gezin naar het buitenland. Maar hoe konden zij voorzien wat dit uiteindelijk voor effect zou hebben op hun kinderen? En hoe konden zij mij het beste helpen toen we eenmaal in het buitenland woonden?
Mijn eigen ervaringen hebben ertoe geleid dat ik nu expatriates en hun gezinnen begeleid bij het vinden van hun weg in de mooie, spannende, enerverende maar ook zo verwarrende en onzekere ervaring van wonen en werken in het buitenland. Ik nodig u graag uit om contact met mij op te nemen! Kijk voor meer informatie op www.cosmeacoaching.com

Anath Lievendag - Skype Coaching - anytime, anyplace, anywhere

Loop je vast op je werk of privé? Heb je het gevoel dat er meer uit het leven te halen is? Dit zijn voorbeelden van onderwerpen waarin ik mensen coach. Zelf ben ik in verschillende landen opgegroeid. De afgelopen 15 jaar heb ik bij verschillende internationale organisaties gewerkt en sinds 2006 houd ik mij bezig met coaching en verandermanagement. Ben je geinteresseerd in een gratis intakegesprek, stuur dan een email naar: anath.lievendag@gmail.com. Voor meer informatie over mijn praktijk verwijs ik naar mijn website: www.anathlievendag.com. Ik kijk ernaar uit kennis te maken!

 

Evelyne Peeters op locatie in de provincie Almeria of via Skype.

Via Online Psy bied ik als klinisch psychologe online begeleiding aan aan personen die een moeilijke periode doormaken en psychisch kwetsbaarder zijn.  Het aanbod bestaat uit individuele therapie (jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen) en relatietherapie.  Ik ben geregistreerd bij de Belgische Psychologencommissie onder het nummer 802109147.  De website geeft een beschrijving van hoe ik te werk ga, welke personen bij me terecht kunnen, hoe contact met me kan opgenomen worden, alsook de tarieven voor een begeleiding.  Men kan kiezen voor zowel Skype Chat als Video, en tevens ook advies via e-mail.  Het voordeel van online begeleiding is dat je vanuit thuis een begeleiding kan opstarten met daarbij eveneens tijds- en kostenbesparing!  Een Skype Video- begeleiding sluit daarbij nauw aan bij een face- to- face begeleiding.  Gezien mijn eigen situatie als expat in Spanje, kan je ook een afspraak met me maken in drie privé- klinieken in de provincie Almería (Vera- Albox- Vélez Rubio).  Een combinatie van face- to- face en Skype is ook mogelijk.   Voor verdere vragen/bemerkingen/afspraken/… kan u steeds contact met me opnemen via telefoon (0034/608176127), e-mail (info@onlinepsy.eu) en facebook (http://facebook.com/evelyne.peeters.onlinepsy).

Inspired Minds - coaching voor expat vrouwen

Als je in het buitenland woont kan het leven complex zijn en heb je geen familie of vrienden om twijfels en verdriet te delen. Veel expat vrouwen lopen vast en dat is erg jammer omdat zij juist de achtergrond, levenservaring en positie hebben om een verschil te maken in deze wereld. Een internationale verhuizing is een harde breuk met het verleden en geeft veel gevoelens van verlies. Tegelijkertijd is het een kans om jezelf te verrijken en een leven te creëren dat je altijd voor jezelf hebt gewenst. Doe een coachingprogramma via Skype/Facetime en kom tot bloei. Breng de veranderingen aan die jou gelukkig maken. De dames die jou voorgingen hebben er geen seconde spijt van gehad! Kijk voor meer informatie op www.inspiredminds.nl.

Marieke Werger - Nederlandse Online Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige

Op Zoek Naar Een Nederlandse Online Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige Voor De Behandeling Van Je Psychische Problemen? Hier Ben Je Aan Het Juiste Professionele Online Adres! Complete online behandeling om onder andere je angst, depressie symptomen aan te gaan, waar je ook ter wereld woont met een BIG geregistreerde Nederlandse Online therapeut!

https://psychologischeondersteuning.wordpress.com/2016/09/13/48

Balance 4 Mind

Bijna iedereen ondervindt in het leven wel eens moeilijkheden en tegenslagen, waardoor de balans teveel wordt verstoord. Het is mogelijk dat u hierdoor vast komt te zitten en dat u er zelf niet meer uitkomt.
Ik bied, als counsellor, ondersteuning en begeleiding om de balans in uw leven weer te herstellen en de puzzelstukjes
weer passend te maken.

Marja Wien

http://www.balance4mind.nl/

Ecounseling4u

Mijn naam is Susan Manni, online coach en counselor en via eCounseling4u bied ik online verlies en rouw begeleiding. Online begeleiding na verlies van dierbare, verlies van zwangerschap, verlies na emigratie, echtscheiding enz. Al vele jaren heb ik door mijn werk de mogelijkheid om mensen te begeleiden in een moeilijke tijd van hun leven, eerst offline en na een emigratie ook online. Verlies en rouw horen bij het leven, maar het hoeft niet je leven te zijn. Door middel van individuele begeleiding of door een van de online programma’s kan jij je verlies herinneren in plaats van herbeleven. Niet om het weg te stoppen of te negeren, maar om het een plek te geven in het heden en in de toekomst. Verlies wis je niet uit, verlies beleef je en tekent je. Maar jij bepaald welke kleur.

www.ecounseling4u.com

Check ook de Counseling en Coaching advertenties in onze Bedrijven Directory

In onze Bedrijven Directory kunt u zelf gratis een vermelding toevoegen.

Third Culture Kids

Third Culture Kids

Een expat leven kan mooi zijn en ook voor kinderen kan dit een mooie verrijking van hun leven zijn. “Kinderen zijn flexibel” en “Wat is het mooi dat we onze kinderen dit mee kunnen geven” zijn twee van de vele uitspraken die ik vaak gehoord heb als het gaat om expatleven met kinderen. Ik heb dat zelf ook gezegd. Als Kindercoach merk ik ook dat het vele aanpassen sommige kinderen ook problemen gaat geven. Wat doet het met een kind als het zich...

Heimwee

Heimwee na verhuizing naar het buitenland Na een emigratie krijgen veel mensen, in meer of mindere mate, te maken met heimwee. Heimwee kan een diepe impact hebben op de persoon die het treft en zijn directe omgeving. Want wat als je partner niet kan aarden en erge heimwee ontwikkelt? Dit kan zulke vormen aannemen dat men besluit terug te keren naar het thuisland. Hoe kan je heimwee voorkomen of wat kan je er zelf aan doen? Wat is heimwee?...

Verlies en rouw op afstand

Stel je voor: je woont in het buitenland en je vader of moeder of ander familielid of een goede vriend(in) in Nederland wordt ernstig ziek en komt te overlijden.Wellicht een situatie die je al hebt meegemaakt of waar je momenteel in zit. Maar hopelijk is het een situatie waar je nog nooit aan hebt gedacht en ook niet mee te maken krijgt. Maar uit eigen ervaring weet ik dat dit voorkomt en dat dit geen makkelijke situatie is.Want wat doe je...

Verlies en verdriet

Hoe deal je met verdriet als jij in het buitenland woont en je dierbaren in Nederland. Overal in de wereld worden mensen geconfronteerd met verlies en het proces van rouw dat daarop volgt. Vormen van verlies Het overlijden van een dierbare (kind,partner,ouder,broer/zus,goede vriend/vriendin) Verlies van gezondheid Verlies van werk (ontslag,reorganisatie,pensioen) Verlies van een dierbare relatie (echtscheiding,ruzie) Verlies van een huisdier...

Emigratie en relatie: sprookje of nachtmerrie

Het lijkt een sprookje: samen met je geliefde opnieuw beginnen in het buitenland. Alle oude schepen achterlatend, samen het avontuur tegemoet. Voordat ik zelf naar het buitenland verhuisde keek ik geregeld naar televisieprogramma’s over emigratie, een populair programmaformat tegenwoordig.

Alles is anders… over heimwee en aanpassen

En daar sta je dan! Na maanden of jaren praten, denken, overwegen, plannen, is het zover. Je bent vertrokken naar het buitenland en je zet de eerste voorzichtige stapjes in je nieuwe leven. De eerste maanden zijn fantastisch. Het weer is beter, het eten smaakt je heerlijk, de mensen zijn aardig en heten je van harte welkom. Misschien ben je er zelfs al een paar keer uitgenodigd voor een kop koffie of een plaatselijke borrel. Deze...

Last van heimwee? Enkele tips…

Een vervelend gevoel in je buik, moeite met slapen, geen zin of fut om iets te ondernemen. Visioenen van de Amsterdamse grachten, een flink bord boerenkool met worst of de gedachte aan je vertrouwde vriendengroep in het stamcafé kunnen ervoor zorgen dat je geen of weinig aandacht hebt voor de - wellicht exotische - nieuwe omgeving waarin je je bevindt. Gevoelens van heimwee kunnen een ervaring in het buitenland, van korte vakantie tot...