Communicatie

Het is voor iedereen belangrijk om in contact te blijven met vrienden en familie in Nederland. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijker dan vroeger door middel van sociale media en het internet. Je kunt nu zelfs gratis iemand bellen via het internet met bijvoorbeeld Facebook, Whatsapp of Skype. Er is echter een klein nadeel, het is alleen mogelijk als de andere persoon ook sociale media gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, denk aan opa of oma, dan biedt Skype een goedkope oplossing om naar vaste en mobiele nummers te bellen, waar ook ter wereld. Stort een bedrag op je Skype account en bel tegen lage tarieven naar een vast, mobiel of 0900 nummer. Een andere optie is voor een klein bedrag per maand een Skype abonnement nemen en daarmee bijvoorbeeld onbeperkt naar Nederland bellen.

Skype telefoneren

Het is voor iedereen belangrijk om in contact te blijven met vrienden en familie in Nederland. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijker dan vroeger door middel van sociale media en het internet. Je kunt nu zelfs gratis iemand bellen via het internet met bijvoorbeeld Facebook, Whatsapp of Skype. Er is echter een klein nadeel, het is alleen mogelijk als de andere persoon ook sociale media gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, denk aan opa of oma, dan biedt Skype een goedkope oplossing om naar vaste en mobiele nummers te bellen, waar ook ter wereld. Stort een bedrag op je Skype account en bel tegen lage tarieven naar een vast, mobiel of 0900 nummer.

Een andere optie is voor een klein bedrag per maand een Skype abonnement nemen en daarmee bijvoorbeeld onbeperkt naar Nederland bellen.

Whatsapp

Via WhatsApp kun je ‘gratis’ bellen via de belfunctie. Let wel op, bellen via WhatsApp is alleen gratis over Wi-Fi.

Uiteraard kun je ook bellen over een mobiel netwerk, echter is dit dan niet gratis en gaat het van je databundel af. WhatsApp verbruik je ongeveer 500 kilobyte per minuut, voor 50MB kun je dus zo’n 100 minuten bellen. De belfunctie is terug te vinden in de gesprek weergave naast de naam van de huidige contactpersoon.

Het leuke van dit soort apps is ook dat je een groep kan openen en met meerdere mensen tegelijk kan appen.

Bellen via Facebook

Het gratis bellen via facebook is te gebruiken in de apps voor iPhone, iPad en Android. Ook binnen de Messenger-app van Facebook is de belfunctie toegevoegd.

Verscholen

De optie zit wel wat verscholen. Wie iemand gratis wil bellen moet via het chat-gedeelte van Facebook naar de informatiepagina van die persoon. De knop daarvoor zit zowel op iOS als Android rechtsboven.

In het venster ‘Contactgegevens’ dat dan opent is nu ook voor Nederlanders de knop ‘Bel gratis’ beschikbaar. Over wifi zijn de gesprekken geheel gratis, over het mobiele netwerk wordt data uit de internetbundel gebruikt.

 

0900 nummers

Hoe vaak gebeurt het niet dat er alleen 0900 nummers beschikbaar zijn, om een bedrijf of instantie in Nederland te bereiken, wat vanuit het buitenland niet mogelijk is. Als u geen gebruik maakt van Skype (zie hierboven) dan is er vaak een alternatief en goedkoper nummer beschikbaar. Er is een handige website, waar de meeste 0900 alternatieven, gevonden kunnen worden.

0900vervanger.com