Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


VAE (en Oman) – VS – Zweden

Me over me

NIHB blogger uit de VAE en Oman

Na ruim 10 jaar in Oman en de Verenigde Arabische Emiraten denk ik dat ik best een beetje van de Arabische cultuur begrijp. Maar ik kom nog dagelijks voor verrassingen te staan. Meestal kan ik er om lachen, maar sommige situaties zijn ronduit verbazingwekkend of confronterend. Gelukkig is het leven met en tussen de Arabieren daardoor zelden saai of eenvoudig.
Op Me over ME (www.meoverme.com) schrijf ik over mijn bijzondere belevenissen, mijn ervaringen als expat in het Midden-Oosten en neem ik je mee in mijn avonturen door de zandbak van het Arabische Schiereiland.

Karin

NIHB blogger uit de VS

Van jongs af aan heb ik altijd gezegd dat ik niet in Nederland blijf wonen. Tijdens een rondreis in
Australië gaf mijn man (destijds vriend) aan graag in Amerika te willen studeren.
Twee maanden na onze vakantie begon het hectische jaar met alles regelen voor onze verhuizing naar
Amerika. Het avontuur zou ongeveer vier jaar duren. In mijn blog schrijf ik over onze belevenissen
in de USA (en elders op de wereld). Over wonen en werken, maar ook leuke reistips!
 Jo

Jo

NIHB Blogger uit Zweden

Het kriebelde bij mij van jongsaf aan om de wereld buiten Nederland te verkennen. Dankzij mijn ouders kreeg ik daarvoor veel kansen:

  • Studeren in Frankrijk en Schotland.
  • Werken als camp counselor in de USA
  • Werken als resident rep op de Malediven
  • Werken als domestic manager voor een Arabische sheik in Saudi Arabië en Japan
  • Naar school in Spanje

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik inmiddels met gezin in Zweden woon!

In mijn blog Jo in Jämtland schrijf ik over ons leven hier.

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!