Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


Suriname – Tanzania – Thailand

Wilfried

Wilfried

NIHB Blogger uit Suriname

Sinds 2015 woon ik in Paramaribo Suriname. Toen ik hier kwam was de economie redelijk stabiel maar in die tijd is het hard achteruit gegaan. Verschillende oorzaken zijn er aan te wijzen maar ik blog over de dagelijkse gang van zaken die als gevolg daarvan sterk is veranderd. Mijn besluit om naar Suriname te vertrekken is gekomen door persoonlijke omstandigheden. Ik heb in die korte tijd mijn persoonlijke omstandigheden weer genormaliseerd en integreer in de samenleving als bakra (witte) en laveer tussen de verschillende etniciteiten die in Suriname bestaan.

Blog: https://wildervankblog.wordpress.com/

Miranda

Miranda

NIHB Blogger uit Tanzania

Hallo! Ik ben Miranda en samen met mijn partner hebben wij ons hart verloren aan het Afrikaanse continent. Na eerst zeven jaar in Oeganda te hebben gewoond, hebben we in 2014 de stap genomen om terug naar Afrika te gaan. Ditmaal met een kind en hond.
Via mijn blog Terug naar Afrika geef ik je graag een kijkje in ons dagelijks leven in Tanzania als (expat)gezin. Hoe we wonen en werken in Afrika, hoe het is om met kinderen te emigreren en hoe we genieten van de Afrikaanse onvoorspelbaarheid. En neem ik je mee op safari. Karibu!
www.terugnaarafrika.nl

Nicolette Franken

Nicolette Franken

NIHB blogger uit Thailand

Sinds 2006 schrijf ik een column op mijn blog.
Deze heet : Van Hilversum, naar Sakhalin, naar Parijs, naar Thailand.
Mijn hele leven heb ik in het expatriate leven gezeten.
Ik ben inmiddels bijna 40 jaar getrouwd en wij hebben 3 zonen. Ook deze 3 zonen zijn de wereld ingetrokken met hun gezinnen.
Nu een pensionada in Thailand. Een land dat bijna 40 jaar geleden mijn hart heeft gestolen.

Www.vandermarel.biz

Nicolette Franken

Chris

Chris

NIHB blogger uit Thailand

Na de eerste keer Thailand wist ik het: ik ga hier nooit meer weg! Een paar vakanties en een lange backpack reis later woon en werk ik sinds 2013 in het bruisende Bangkok. Op mijn blog ricepotato.co ga ik samen met mijn Taiwanese vriendin opzoek naar verborgen plekjes die juist niet in elke reisgids te vinden zijn.
Chris

Mijn Instagram is @chrsschlkx

 

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!