Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


Oostenrijk – Portugal – Schotland

Cees Portugal

Cees Portugal

NIHB Blogger uit Portugal

Cees Groenewegen werkte van 1997 tot 2010 in een aantal directiefuncties voor de Portugese Amorim-groep, woonde daardoor een aantal jaren in Porto en woont sinds 2010 in de Algarve. Door zijn werk én zijn Portugese vrouw en schoonfamilie is Cees inmiddels flink vergroeid met het land en zegt er nooit meer weg te willen. Hij is tegenwoordig vooral actief als basgitarist/zanger in een rockband en speelt daarmee 40 tot 50 concerten per jaar. Daarnaast neemt hij incidenteel consultancy-opdrachten aan van voornamelijk Portugese en Noord-Europese bedrijven. Ook is hij web-entrepreneur, hij is mede-eigenaar van www.winterinalgarve.com. Schrijven is een passie van Cees, hij schreef tot 2010 veel persberichten en commerciële communicatie vrijwel zelfstandig, en schreef in zijn vrije tijd voor muziektijdschriften. In Portugal schrijft Cees over alles wat hem opvalt, aan het hart gaat en voor op de tong ligt. 

https://www.portugalportal.nl/author/cees/ 

Iris Franken

Iris Franken

NIHB blogger uit Portugal

Hallo, ik ben Iris Franken. Sinds eind 2010 woon ik samen met mijn man in Portugal.
Onze droom om ooit in Portugal te wonen kwam uit. We bouwden in de Costa de Prata 4 vakantiehuizen die we succesvol verhuren. Vervolgens lieten we ons eigen huis bouwen, waarna we naar Portugal zijn verhuisd.
Na onze emigratie ben ik over ons dagelijks leven gaan schrijven. Zo kan iedereen die maar wil op de hoogte blijven van ons leven in deze mooie regio.

frankeninportugal.blogspot.nl

Marleen

Marleen

NIHB blogger uit Portugal

Hoe kan het ook anders, ik woon dus in Portugal. Maar Portugal is voor mij méér dan alleen mijn nieuwe thuisland. Getrouwd met een Portugees en samen een half-Portugese dochter, een Portugese hond en Portugese schoonfamilie, kan ik dus niet om Portugal heen. Niet dat ik dat wil, want dan zou ik toch een beetje op het verkeerde pad zitten.
Hello Portugal is een blog over het opbouwen van een nieuw leven in het buitenland. Van van vallen tot weer opstaan. En natuurlijk blijven lachen, want hoewel het onder de Zuid-Europese zon ook echt niet altijd meevalt, willen we vooral de Portugese feel-good-mood proberen vast te houden.

De website heet; www.helloportugal.eu

Instagram: https://www.instagram.com/helloportugal.blog

Pinterest: https://www.pinterest.pt/helloportugal

Lisa Deen

Lisa Deen

NIHB Blogger uit Portugal

Jarenlang ging ik al met mijn ouders op zomervakantie naar Portugal. Keer op keer had ik weer heimwee als we weer terug waren in Nederland. Een vertrek naar Portugal was dan ook niet uitgesloten en het verbaasde mijn vrienden en familie helemaal niets. In maart 2016 nam ik de stap en vertrok ik naar Lissabon. Ik heb nog altijd geen spijt van die beslissing.

Als freelance (sport) journaliste is het prima om te werken vanuit Lissabon. Op mijn website Bom Dia Lisa lees je alles over mijn passie voor journalistiek, sport en reizen. En uiteraard ook over mijn leven in Portugal!

Meer informatie is te vinden op mijn website www.bomdialisa.nl

www.instagram.com/bomdialisa

Bouwien

Bouwien

NIHB Blogger uit Schotland

Hallo, ik ben Bouwien, een Nederlandse, en woon sinds 2003 met Schotse man en vier half Schotse kinderen in een dorp in het midden van Schotland. Ik woon en werk hier met veel plezier maar verbaas mij nogal eens over dingen. Een blog in het Nederlands om mijn moedertaal niet te verleren.

http://bouwien.blogspot.co.uk/

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!