Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


Indonesië – Ivoorkust – Kaap Verdie

Anjo en Leo

Anjo en Leo

NIHB blogger uit Indonesië

Ons eerste bezoek aan Indonesië was meer dan 20 jaar geleden. We starten destijds met de toen klassieke rondreis over Sumatra, Java en Bali. We hebben sindsdien veel in Azië gereisd, waarbij Bali onze thuisbasis werd. We verdiepten ons in de Indonesische taal en cultuur. We bezochten meerdere eilanden. In 2007 hebben we besloten om na ons werkzame leven op Bali te gaan wonen en sinds december 2012 wonen wij, Leo en Anjo op Bali. Lees mee over hoe het leven op Bali ons bevalt. Ons blog verhaalt over onze emigratie en over onze ervaringen op Bali. Wij wonen op een prachtig eiland, waar wanneer je accepteert dat alles anders gaat dan je gewend was, het heerlijk vertoeven is.

https://tropicaltercio.blogspot.com/2013/01/

Meta

Meta

NIHB blogger uit Ivoorkust

Sinds twee jaar woon ik met mijn levensgezel in het hart van Ivoorkust. Hoewel wij daar een rustig leven leiden valt er genoeg te vertellen. Op mijn blog vind je korte verhalen en mooie foto’s van dit stukje Afrika, bezien door mijn westerse bril.
BLOG: https://metainbouafle.wixsite.com/berichtuit

Marijke en Erick

Marijke en Erick

NIHB Blogger uit Kaap Verdie, eiland Brava

In 2010 besloten Erick en ik, Marijke Katsburg, om de ‘derde helft’ van ons leven samen door te gaan brengen op het kleinste bewoonde eiland van Kaapverdië, het eiland Brava. We startten de weblog Naar Brava om onze omgeving mee te laten genieten van de voorbereidingen.
Inmiddels wonen we sinds 2012 op ‘onze berg’ in een klein vissersdorp en leven als retro-Kaapverdianen: we maken deel uit van de gemeenschap, houden kippen, geiten, honden en katten en rommelen lekker op ons land. Toeristen kunnen een appartementje bij ons huren; een soort kamperen bij de boer. Sinds 2015 schrijf ik, behalve de blog met onze grote en kleine avonturen, ook een wekelijkse column in een Nederlandse krant.

www.kazadizaza.com
www.naarbrava.wordpress.com

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!