Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


Frankrijk

Fromagerie

Fromagerie

NIHB Blogger uit Frankrijk

In 2006 kochten wij ons huis als vakantiehuis. Na een reorganisatie op mijn werk kreeg mijn man de kans om hier een drukkerij over te nemen en ik had een baan gevonden op een camping, helaas na 1.5 jaar is dat ter ziele gegaan maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, een vriend van ons die dat jaar begonnen was met Nederlandse kaas op de markt ging terug naar NL vanwege heimwee van de kinderen en wij konden zijn handel overnemen.
Inmiddels is dat uitgebreidt met een webwinkel (we leveren kaas in Heel Frankrijk (en daarbuiten) en hebben naast een kraamop de markt ook een winkel in kaas en delicatessen geopend in ons dorp.  Verhuisd met het idee een rustiger leven te krijgen…..is niet helemaal gelukt. Wel relaxter en minder stressvol.
Mijn blogs schijf ik vooral over de ervaringen hier in Frankrijk op de markt en in de winkel.

http://fromageriechampsfleuris.blogspot.fr/

Rob en Mariska

Rob en Mariska

NIHB Blogger uit Frankrijk, Creuse

Toen ik op mijn 36ste mijn man Rob ontmoette hebben allerlei ontwikkelingen zich in snel tempo opgevolgd. De afgelopen tien jaar kregen we twee kinderen, Viggo (2008) en Manu (2010), trouwden we, verkochten ieder ons eigen huis, en kochten samen een huis in het departement Creuse, in het groene hart van Frankrijk. Hier wonen we sinds het voorjaar van 2012. Over ons nieuwe leven op het Franse platteland houd ik vanaf het begin een blog bij:

www.decreuseisreuze.blogspot.nl.

Claire Blue

Claire Blue

NIHB Blogger uit Frankrijk, Cevennen

Mijn leven als Claire Blue is onwerkelijk. Uit de ongebaande paden die ik inmiddels heb bewandeld weet ik: Als ik een droom wil verwezenlijken, dan moet ik ergens beginnen. Dit keer begon het bij de koop van “Quatre Bras”. Het oude-toen nog grotendeels vervallen huis in het gehucht van Les Brousses. Maar mijn droom is groter dan alleen het huis.

Het is een oerverlangen, naar ruimte voor een andere periode in het leven. Waarin ‘de tijd” weer een andere rol speelt. Het typeert mij dat ik in mijn leven nooit koos voor één dorp, één stad, één land voor altijd. Groningen, Geleen, Kenya, Zambia, Mozambique, Almelo en nu: De ruige afwisselende Cevennen.

Iedere vrijdag post ik een blog, uiteraard selectief en niet heel diepgaand, over het experimentele leven van een sixties vrouw met als levensmotto: “Je kunt altijd nog aan de vaste vloerbedekking”.

https://www.claireblue.nl

 

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!