Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


Frankrijk

Fromagerie

Fromagerie

NIHB Blogger uit Bulgarije

n 2006 kochten wij ons huis als vakantiehuis. Na een reorganisatie op mijn werk kreeg mijn man de kans om hier een
drukkerij over te nemen en ik had een baan gevonden op een camping, helaas na 1.5 jaar is dat ter ziele gegaan maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, een vriend van ons die dat jaar begonnen was met Nederlandse kaas op de markt ging terug naar NL vanwege heimwee van de kinderen en wij konden zijn handel overnemen.
Inmiddels is dat uitgebreidt met een webwinkel (we leveren kaas in Heel Frankrijk (en daarbuiten) en hebben naast een kraamop de markt ook een winkel in kaas en delicatessen geopend in ons dorp.  Verhuisd met het idee een rustiger leven te krijgen…..is niet helemaal gelukt. Wel relaxter en minder stressvol.
Mijn blogs schijf ik vooral over de ervaringen hier in Frankrijk op de markt en in de winkel.

http://fromageriechampsfleuris.blogspot.fr/

Aimeé

Aimeé

NIHB blogger uit Frankrijk

Hallo, mijn naam is Aimée en sinds maart 2015 woon ik samen met mijn man en dochtertje in de Provence. Via www.coteaimee.com wil ik jullie graag mee laten genieten van mijn avonturen, ervaringen en verwonderingen in deze mooie regio.

Daarnaast is het mijn doel om informatie te geven over deze streek en het leven in Zuid-Frankrijk. Mocht je zelf een onderwerp hebben waar je wat meer over wilt weten, geef het aan me door en ik kijk of ik er een leuke ‘post’ van kan maken.

Rob en

Rob en

NIHB Blogger uit Frankrijk, Creuse

Toen ik op mijn 36ste mijn man Rob ontmoette hebben allerlei ontwikkelingen zich in snel tempo opgevolgd. De afgelopen tien jaar kregen we twee kinderen, Viggo (2008) en Manu (2010), trouwden we, verkochten ieder ons eigen huis, en kochten samen een huis in het departement Creuse, in het groene hart van Frankrijk. Hier wonen we sinds het voorjaar van 2012. Over ons nieuwe leven op het Franse platteland houd ik vanaf het begin een blog bij:

www.decreuseisreuze.blogspot.nl.

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!