Nederlandse bloggers verspreid over de wereld stellen zich aan u voor.

Voor de emigrant in spe leuk en interessant om te lezen maar ook leuk en vaak herkenbaar voor de mensen die zelf al in het buitenland wonen. De bloggers zijn onderverdeeld per land.


 Duitsland en Egypte

Martine

Martine

NIHB Blogger uit Duitsland - Berlijn

Hallo Nederlanders in het buitenland. Mijn naam is Martine, ik ben 41 jaar oud en samen met mijn Duitse man en twee zoontjes van acht en twee jaar oud woon ik in Berlijn. Deze levendige en altijd weer verrassende wereldstad blijft me intrigeren en inspireren. Ook na twaalf jaar verbaas ik me nog steeds over de grote verschillen tussen de Nederlandse en Duitse cultuur.
Sinds kort schrijf ik columns over mijn leven hier. Ter herkenning en de vermaak en omdat ik geloof dat niet één cultuurverschil zo groot is, dat deze niet door de verbindende kracht van een verhaal overbrugd kan worden.
Een column uit Berlijn, een lijntje van mijn leven naar jouw leven: een Berlijntje!

www.berlijntje.nl

 Fem Eggers

Fem Eggers

NIHB Blogger uit Duitsland - Hamburg

In een notendop: ik verhuisde voor de liefde, en bleef voor de stad. Hamburg heeft mijn hart veroverd. Mijn Standort: Hamburg, soms elders in Duitsland, omdat daar ook nog zo veel te ontdekken is. Ik blog over alles wat Hamburg zo bijzonder maakt, wat me als Dutchie in Duitsland verwondert en waar ik tegenaan loop. Hamburg is de tweede stad van Duitsland, maar minstens net zo boeiend als Berlijn!

www.standorthamburg.eu

Brigitte

Brigitte

NIHB blogger uit Duitsland - Hamburg

Ik ben Brigitte, een moderne nomade. Na in Schotland, Tunesië, Turkije, Egypte en Koeweit te hebben gewoond ben ik sinds 2015 woonachtig in de mooiste stad van Duitsland, Hamburg. Op mijn blog kun je alles lezen over wonen en werken in Duitsland, van de cultuurverschillen op kantoor en het gevecht met de Duitse bureaucratie tot mijn pogingen tot integratie en het leren van de Duitse taal.”

Dree de Jong

Dree de Jong

NIHB blogger uit Egypte en Spanje

Wie en wat? Dree, vrouw, 60+. Na 12 jaar Egypte, vorig jaar, met weer een container en katten , in de Spaanse bergen neergestreken. Als een van de eerste alleenstaande vrouwen die naar Egypte vertrok had ik een website met verhalen en foto’s , voor familie en vrienden, maar ook wouldbe emigranten. Veel gereisd, in en buiten Egypte. Twee revoluties ervaren. Nu weer wennen aan wetten en regels, vrijheid, ruimte, luxe. Voel me soms nog steeds Alice in Wonderland.

Mijn fb pagina met verhaaltjes Dree Neemt Je Mee
https://www.facebook.com/groups/1857314464532960/

Wil je je ook voorstellen als blogger in het buitenland, neem dan contact met ons op en stuur een kleine intro (niet meer dan 80 woorden) met de link van je blog en eventueel links naar jouw Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Een teruglink of vermelding van www.nihb.nl, wordt zeer gewaardeerd!