apr 1, 2020 | AOW - Pensioen -Zorg, SVB

Coronavirus: levensbewijs (SVB/ABP)

Voor de uitbetaling van uw pensioen of uitkering heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een bewijs nodig dat u nog leeft. U bewijst dit met het formulier levensbewijs. U moet dit formulier van de SVB invullen, laten ondertekenen en terugsturen naar de SVB. Door het coronavirus (COVID-19) kunt u dit nu niet laten ondertekenen.

Op het formulier dat u heeft ontvangen van de SVB ziet u bij wie u allemaal terecht kunt voor de ondertekening van uw formulier.

Andere namen voor een levensbewijs zijn:

  • Bewijs van in leven zijn
  • Verklaring in leven zijn
  • Attestatie de vita

Ik heb een formulier ontvangen, maar kan het nu niet laten invullen. Wat nu?

U krijgt meer tijd om dit te doen. U heeft nu tot 1 oktober 2020 om het formulier levensbewijs in te vullen, te laten ondertekenen en terug te sturen.

Ik heb nog geen formulier ontvangen. Wanneer krijg ik dit?

Tot 1 oktober worden geen nieuwe formulieren levensbewijs verstuurd. U krijgt het formulier levensbewijs daarna toegestuurd. Dan kunt u het invullen, laten ondertekenen en terugsturen.

Mijn pensioen of uitkering is stopgezet. Wat nu?

Waarschijnlijk heeft de SVB geen formulier levensbewijs van u ontvangen. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met de SVB via het contactformulier. U kunt ook een WhatsApp-bericht sturen naar +316 1064 6363.

Let op: woont u in Turkije, Marokko, Suriname of Spanje?

Bel dan met:

  • SVB-kantoor op de ambassade in Ankara via +903124091800
  • SVB-kantoor op de ambassade in Rabat via +212537726468 
  • SVB-kantoor op de ambassade in Paramaribo via +597477211
  • SVB-kantoor op de ambassade in Madrid via +34913537500

Bron: NWW

ABP

Melding op de website van het ABP >>>>

Mocht u, door de coronacrisis, op korte termijn niet in staat zijn op tijd een handtekening voor deze ADV te regelen, dan is dit geen probleem. We hebben de reactietermijn met drie maanden verlengd, met andere woorden heeft u 6 maanden de tijd na dagtekening van de brief om het formulier te retourneren.