Betoverd door de ‘Magie van Zweden’ kon emigreren niet uitblijven

Wij zijn ‘De Lasse’s’ al 35 jaar gelukkig getrouwd en wij delen sinds 2015 de passie Zweden.

Na 12,5 jaar met veel plezier in ons buurland Duitsland te hebben gewoond zijn onze pijlen nu gericht op Zweden, nog 1x het roer om.

Hieronder kan je lezen hoe het allemaal zover is gekomen.

Toen we in de zomer van 2015 voor het eerst naar Zweden op vakantie gingen, waren we eigenlijk helemaal (nog) niet bezig met een volgende verhuizing. We zijn altijd wel in voor een nieuwe uitdaging maar we waren immers in 2010 net geëmigreerd naar Duitsland.

Die eerste Zweedse vakantie

We hadden in Duitsland een fantastische vrije plek om te wonen, en we waren eigenlijk lekker bezig om ons Duitse huis te verbeteren en de daarbij behorende tuin om te toveren in een prachtige natuurtuin om zoveel mogelijk natuur om ons heen te creëren.  

Deze tuin begon nu pas eigenlijk (zo door de jaren heen) een beetje vorm te krijgen en we waren toch eigenlijk ook nog niet klaar met Duitsland ontdekken.

Toch kregen we door die eerste Zweden-vakantie, Zweden maar niet uit ons hoofd. We hadden het eigenlijk bijna nergens anders meer over. De echte rust en ruimte die wij door de jaren heen overal hadden gezocht tijdens huizenjachten en nooit helemaal konden vinden, hadden we tijdens die vakantie in Zweden wel gevonden en de magische natuur in Zweden had ons ook zodanig betoverd, daar kon onze aangelegde natuurtuin nooit tegenop.

Onze tuin in Duitsland bestaat ook net als Zweden uit veel naaldbomen en we gaven onze tuin na die eerst Zweden-vakantie dan ook meteen maar de bijnaam: Klein Zweden.

Die vakantie heeft echt iets met ons gedaan

Wij zijn ook heel graag ‘op onszelf’ en de gesloten levensstijl van de Zweden past daardoor eigenlijk wel heel goed bij ons, al was het een vakantie, wat voelden wij ons daar meteen zo thuis, zo hadden we het nog niet eerder ergens ervaren.

We wisten toen we terugreden eigenlijk al dat Zweden ook onze vakantiebestemming voor het jaar 2016 en de jaren daarna zou gaan worden en wie weet wat er dan gaat volgen.

We besloten om niet over 1 nacht ijs te gaan en daarom in 2016 eerst te beginnen met het zoeken naar een eigen vakantiehuisje in Zweden. Om dan zo van daaruit Zweden eerst te gaan ervaren tijdens vakanties en als we ons dan nog steeds zo (meer) thuis blijven voelen in Zweden, dan wachten we niet te lang en gaan we absoluut weer een nieuw avontuur aan.

Door de jaren heen besef je steeds meer dat je géén garantie hebt voor de toekomst en dat het daarom heel belangrijk is om vooral zoveel mogelijk te doen waar je blij van wordt!

En blij, dat werden we zeker, in alle Zwedenvakanties die volgden is de liefde voor Zweden alléén maar sterker geworden. We besloten dan ook om nog een paar jaar heel hard te gaan sparen en dan op naar het volgende avontuur.

Emigreren naar Zweden! Op naar een leven, echt in de natuur!

Nu nog even een paar jaar hard werken en dan straks zoveel mogelijk gaan genieten in het mooie Zweden en daarbij zoveel mogelijk zelf onze tijd kunnen gaan indelen dat is het idee.

We hebben nog niet de pensioenleeftijd en om naast het genieten straks wel volledig in ons levensonderhoud te kunnen voorzien willen we een spaarpotje inzetten en het vakantiehuisje in Zweden gaan verhuren en eventueel nog wat inkomen generen als kleine zelfstandige. Eerst sparen is in ons geval dus echt nodig.

We gaan de kosten van het levensonderhoud daar dan straks zo laag mogelijk proberen te houden en daarnaast zullen we ook zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden.

De groene (land & tuinbouwschool) vingers kunnen dan ook eindelijk weer eens ingezet worden bij het aanleggen van een moestuin.

Plannen zijn er al wel zoals je ziet……en ja……ondertussen zijn de jaren ook voorbij gevlogen…………

Het is nu eind 2023 en we zijn bijna 25 Zweden-vakanties verder (en inmiddels ook 8 kleinkinderen verder) en eindelijk is het dan bijna zover, in 2024 gaan we echt onze volgende uitdaging aan. Van Duitsland naar Zweden!  

Tijdens een Zwedenvakantie in 2022 hebben wij al een prachtig huisje in Zweden kunnen kopen om permanent te gaan wonen, is het géén pareltje?

Heerlijk in the middle of nowhere, en wat kijken we er naar uit om daar binnenkort heen te verhuizen.

Naast de passie Zweden genieten we ook allebei altijd enorm van kringloop bezoeken. Waar we in Duitsland al eens fantaseerden over een eigen secondhand store in de grote schuur, verheugen we ons er nu op om de grote schuur die bij ons nieuwe Zweedse huisje staat om te toveren tot een Loppis,

 Op dit moment zijn we alles voor het aan het voorbereiden en dit verhaal zal dan ook zeker een vervolg krijgen :-).

Tot die tijd kan je ons ook vinden op ons blog:  Magisch Zweden

Volgend jaar zullen we schrijven hoe onze emigratie verder is verlopen, wat we echt doen voor de kost en meer ….

Hälsningar Lasse