Privacyverklaring

mei 31, 2018 | Algemeen

Zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegeven, dat is belangrijk voor de beheerder van deze website. Daarom worden persoonsgegevens zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

De oprichter en beheerder van deze website is Antoniëtta Sgherzi | Opererend onder TopOrange Web Services geregistreerd in het VK – 43496 98581. Vul het contact formulier in voor als u een vraag of opmerking hebt.

Persoonsgegevens

NIHB verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze bedrijfsdirectory en/of advertentie mogelijkheden en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Niet altijd worden onderstaande gegevens verwerkt, dit is afhankelijk van welke functionaliteiten op onze website u kiest te gebruiken. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

– Voor- en achternaam

– E-mailadres

– Technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, identifiers in cookies en uw surfgedrag op onze website.

Gebruiksdoelen

Uw persoonsgegevens worden gebruikt voor de volgende doelen:

  • om contact met u op te nemen wanneer dit nodig is voor het uitvoeren van een functonaliteit op de website;
  • om met u te communiceren door het verzenden van onze digitale nieuwsbrief;
  • om te reageren op in ingezonden bericht via het contact formulier

Bewaartermijn persoonsgegevens

NIHB bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

• Uw bericht verzonden via het online formulier op de website van de uitgever.

Bewaartermijn: maximaal 3 maanden

• Uw reactie onder een nieuwsbericht op deze website.

Bewaartermijn: zolang als het nieuwsbericht online staat

• Geanonimiseerde persoonsgegevens Google Analytics.

Bewaartermijn: maximaal 38 maanden na uw laatste websitebezoek.

• Uw naam en e-mailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief

Wanneer u zich afmeldt voor de nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres van de verzendlijst verwijderd.

Beveiliging persoonsgegevens 

De bescherming van uw gegevens wordt serieus genomen met passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo worden alle gegevens van deze website tussen versleuteld verstuurd dankzij het HTTPS-protocol. Denkt u dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of hebt u aanwijzingen van misbruik? Neem dan contact met ons op.

Delen van persoonsgegevens met derden

Uw gegevens worden niet verkocht aan anderen.

Cookies

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.

Cookies blokkeren of verwijderen 

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Hoe u dat doet, kunt u bekijken in de filmpjes op veiliginternetten.nl of het stappenplan van de Consumentenbond.

Welke cookies worden gebruikt?

Functionele cookies

Dit type cookies zorgt ervoor dat de website goed werkt en bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden. Ze zijn noodzakelijk voor de website. Daarom worden zulke cookies altijd geplaatst, ook als u cookies niet accepteert.

Analytische cookies

Dit type cookies meet het bezoek op de website en geeft onder andere inzicht in welke pagina’s worden bezocht. Deze informatie wordt gebruikt om de website te verbeteren.
Voor het verzamelen van deze informatie wordt het programma Google Analytics gebruikt.

Om uw privacy te waarborgen is met Google een bewerkersovereenkomst gesloten. Tevens is Google Analytics op privacyvriendelijke wijze ingesteld volgens de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dat betekent dat onder andere is gekozen voor het maskeren van het laatste octet van uw IP-adres en ook is de functie ‘gegevens delen’ uitgezet. Verder wordt geen gebruik maakt van andere Google-diensten in combinatie met cookies van Google Analytics.

Tracking cookies 

Op deze website tonen we content die u met een social share button kunt promoten via sociale netwerken. Ook tonen we video’s. Voor het functioneren van deze buttons en video’s plaatsen social-media-bedrijven tracking cookies.

Tracking cookies slaan informatie over u op en kunnen uw bezoek aan andere websites ook uitlezen.
Deze bedrijven gebruiken de tracking cookies om u te kunnen herkennen wanneer u bent ingelogd op dat sociale netwerk en verzamelen gegevens over de pagina die u deelt.

Voor de social share buttons geldt dat het bedrijf van het betreffende sociale medium alleen een cookie plaatst, wanneer u van de button gebruik maakt.

Tevens worden op de hierboven genoemde websites een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de ‘Adsense’-dienst. Google geeft aan dat de cookies worden gebruikt om een frequentielimiet in te stellen, voor verzamelde advertentierapportages en om fraude en misbruik te bestrijden. Deze advertenties op deze website zijn privacyvriendelijk ingesteld, want deze website toont niet-gepersonaliseerde advertenties aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw persoonlijke gegevens kunnen worden verwerkt en opgeslagen op een server die zich buiten het land bevindt waar u woont. Voor het opslaan, verwerken en beschermen van uw persoonlijke informatie en privacy stelt Google zich te houden aan de standaarden van het verdrag ‘EU-VS-privacyschild.

Wilt u meer weten over wat deze bedrijven met de verzamelde gegevens doen? Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik u naar de privacyverklaringen van GoogleTwitterLinkedIn, en Facebook en naar de pagina op Wikipedia over het EU-VS-privacyschild dat links naar de betrokken instanties bevat.

Nieuwsbrief

Deze website biedt een eigen digitale nieuwsbrief aan met onder meer nieuws dat op deze website is geplaatst. Hiervoor worden nieuwsbriefprogramma’s gebruikt die gecertificeerd zijn voor en zich conformeren aan het EU-VS-privacyschild of voldoen aan ISO 27001, een ISO-standaard voor informatiebeveiliging, en ISO 20000, een ISO-standaard voor IT servicemanagement. In alle gevallen voldoen deze nieuwsbriefprogramma’s aan de Europese Privacywet AVG / GDPR.

Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan alleen via de website. Wanneer u zich aanmeldt, gebruikt NIHB uw naam en e-mailadres alleen voor het toesturen van de betreffende nieuwsbrief of om contact op te nemen in relatie tot deze nieuwsbrief.

Websites van derden 

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die via links met deze website zijn verbonden. NIHB kan namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Lees daarom eerst de privacyverklaring van zulke websites.

  • Wijzigingen in deze privacyverklaring 

    Deze privacyverklaring kan van tijd tot tijd gewijzigd worden. Wijzigingen worden op deze website gepubliceerd. Raadpleeg daarom deze privacyverklaring regelmatig, zodat u op de hoogte bent van de wijzigingen.

    (Privacyverklaring versie 1, 31 mei 2018)