Aanvullend bericht op de vaccinaties in Nederland voor niet-ingezetenen en oud-Nederlanders

mei 15, 2021 | Nieuws

Het RIVM heeft de volgende vragen en antwoorden aan ons doorgegeven

Ik woon niet in Nederland, maar verblijf wel voor langere tijd in Nederland. Ik heb een Nederlands paspoort of Burgerservicenummer (BSN). Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen?

Alle personen woonachtig in Nederland en ingeschreven bij de gemeente komen in aanmerking voor een COVID-19-vaccinatie. Daarnaast komen ook o.a. personen die niet in Nederland wonen of zijn geregistreerd, maar langer dan 1 maand in Nederland verblijven in aanmerking voor een COVID-19-vaccinatie.
Verblijft u momenteel langer dan 1 maand in Nederland, bent u in het bezit van een BSN-nummer en een DigiD en is uw leeftijdsgroep aan de beurt (zie volgorde vaccinatie voor mensen die niet in de zorg werken | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl) dan kunt u zich aanmelden voor vaccinatie via: Ik wil me laten vaccineren – coronatest.nl. U dient wel lang genoeg in Nederland te verblijven om (indien nodig) een tweede dosis van het vaccin te ontvangen. Deze termijn hangt af van welk vaccin wordt toegediend.

Ik heb geen Nederlands paspoort of Burgerservicenummer (BSN), maar ben wel voor langere tijd in Nederland en ouder dan 65 jaar (geboren in 1955 of eerder). Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen?

Personen die niet in Nederland wonen of zijn geregistreerd, maar langer dan 1 maand in Nederland verblijven komen in aanmerking voor een COVID-19-vaccinatie. Op dit moment geldt dat alleen voor mensen die ouder dat 65 jaar zijn (geboren in 1955 of eerder). Deze personen kunnen zich melden bij hun eigen ambassade welke in Nederland gevestigd is. Hier krijgen zij een telefoonnummer, waarmee zij zich kunnen aanmelden voor vaccinatie. Deze personen dienen in bezit te zijn van een paspoort en deze mee te brengen naar de vaccinatieafspraak. Daarnaast dienen zij lang genoeg in Nederland te verblijven om (indien nodig) een tweede dosis van het vaccin te ontvangen. Deze termijn hangt af van welk vaccin wordt toegediend.

Ik heb geen Nederlands paspoort of Burgerservicenummer (BSN), maar ben wel voor langere tijd in Nederland. Ik ben geboren in 1956 of later. Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen?

Nee, op dit moment geldt dat alleen voor mensen die ouder dat 65 jaar zijn (geboren in 1955 of eerder). Houd de communicatie van de Rijksoverheid in de gaten voor de mogelijkheid tot vaccineren van latere geboortejaren.